Catalunya Diari

Quatre estudiants empaten en la nota més alta de la selectivitat a Lleida

Dues són amigues i treien les mateixes notes a l'institut, una altra té un any menys i l'altre farà enginyeria biomèdica

Blau Manau i Clara Vidal s'han trobat davant de l'Institut Samuel Gili i Gaya de Lleida
Quatre estudiants empaten amb un 9,7 en la nota més alta de la selectivitat a Lleida | LleidaDiari.cat

Quatre estudiants de Lleida han empatat amb un 9,7 en la nota més alta de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) d'enguany. Són Blau Manau, Clara Vidal i Benet Fité, de l'Institut Samuel Gili Gaya de Lleida, i Júlia Vergé, de Linyola (Pla d'Urgell) que estudia a La Salle-Mollerussa i va un curs avançat.

Els tres primers comparteixen classe des de fa anys i Fité, que estudiarà enginyeria biomèdica, sospitava que tots tres treurien bona nota. «Però no la millor de Lleida», reconeixen tots. La Blau i la Clara, a més, són amigues i també acostumaven a treure la mateixa nota a l'institut, la qual cosa, repetir-ho a la selectivitat els ha fet molta il·lusió. El curs que ve no coincidiran, però, perquè una farà matemàtiques i l'altra economia.

Dos estudiants de l'Institut Samuel Gili Gaya

La Blau i la Clara s'han trobat aquest dimarts al matí a l'Institut Samuel Gili Gaya, on han estudiat, per compartir la «il·lusió» de la notícia. «Estem molt contentes», han reconegut. La Blau s'ha assabentat primer que tenien la nota més alta de Lleida i ha trucat la Clara. «Ja va ser una sorpresa el 9,7 i encara més que hagi estat la millor de Lleida», han coincidit.

Benet Fité ha reconegut que s'esperava una nota alta però no tant i que quan li han trucat per dir-li estava a la sala d'espera de l'autoescola, ja que s'està traient el carnet de conduir. Farà enginyeria biomèdica perquè li agrada molt la biologia i se li donen bé les matemàtiques i la física. «No volia sacrificar cap dels dos àmbits així que he escollit una enginyeria aplicada a l'àmbit mèdic», explica. El Benet reconeix que està «molt content». «Tot l'esforç ha valgut la pena», ha dit.

Una altra de les estudiants que ha obtingut un 9,7 a la selectivitat és Júlia Vergé. Aquest matí han trucat la seva mare per informa-la que la seva filla ha estat una de les quatre millors notes a la demarcació de Lleida. «Sabia que m'havia anat bé però la veritat que no m'esperava treure aquesta nota en la fase general», assenyala. Explica que li van anar «bastant bé» les proves de Català, Castellà i Anglès i que a Història no s'esperava treure un 10. Les Matemàtiques no li van anar tan bé, malgrat que va treure un 8,5 i va trobar «fàcil» l'examen.

La Júlia té un any menys que la resta dels seus companys de classe

La Júlia té un any menys que la resta dels seus companys de classe, 17. Als 8 anys li van detectar altes capacitats i la van avançar un curs a l'escola quan feia quart de Primària. «Mai m'ha afectat massa, sempre m'he trobat bé amb els companys i les classes les he portat bé i ho he viscut d'una manera molt normal», assegura. Amb vista al curs vinent dubtava entre Química i Matemàtiques però finalment s'ha acabat decidint per estudiar aquesta darrera opció a la UAB.


Comentaris

envia el comentari