Catalunya Diari

Quatre examinadors de trànsit de Lleida, en vaga

El sindicat calcula que en els vint dies d'aturades previstes fins el 31 de juliol es poden deixar de fer més de 29.000 exàmens de conduir

Prova per l'obtenció del carnet de conduir | delCamp.cat

La UGT xifra entre el 82 i el 85% el seguiment que ha tingut a Catalunya la nova jornada de vaga dels examinadors de carnet de conduir d'aquest dilluns, que el col·lectiu porta a terme des del 2 de juny al conjunt de l'Estat per tal que la Direcció General de Trànsit faci efectiu un complement salarial d'uns 200 euros nets al mes que la DGT va acordar fa deu anys amb els sindicats i que encara no s'ha aplicat. La UGT calcula que a Catalunya en els vint dies de vaga previstos es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. En el cas de Lleida serien uns 1.100. La vaga continuarà tots els dilluns dimarts i dimecres fins al 31 de juliol mentre la DGT no accepti les reivindicacions del col·lectiu. Les aturades dutes a terme des de principis de juny han estat seguides per més d'un 90% dels examinadors de Catalunya, segons el sindicat. A Lleida, segueixen la vaga quatre dels sis examinadors.

Els examinadors de carnet de conduir han dut a terme aquest dilluns una nova jornada vaga prevista en el calendari de mobilitzacions que van anunciar per aquest mes de juny i juliol i que va començar el dos de juny passat. Amb les aturades previstes tots els dilluns, dimarts i dimecres fins al 31 de juliol, el col·lectiu reclama a la DGT que faci efectiu un complement salarial específic signat amb els sindicats i que es va aplicar a la majoria dels col·lectius de la plantilla de la DGT menys en els dels examinadors, segons ha explicat aquest dilluns a Lleida Silvia Faja, examinadora de trànsit i secretària d'Administració general de l'Estat de la UGT de Catalunya.

Faja ha explicat que es mantenen les aturades previstes entre els examinadors de trànsit davant «la incomprensible manca de voluntat negociadora» per part de la DGT i del govern espanyol. La UGT, de la mateixa manera que altres organitzacions sindicals, exigeixen a la Direcció General de Trànsit «que faci front al pagament del complement salarial compromès amb els examinadors amb fons propis i sense haver de recórrer a Hisenda, ja sigui en forma de 'complement de productivitat' o amb el nom que vulgui». La responsable sindical ha recordat que l'increment salarial pactat amb els sindicats fa una dècada «és condició indispensable» per a la desconvocatòria de la vaga. Des de la UGT de Catalunya recorden que el col·lectiu dels examinadors de trànsit «ha mostrat massa cops la seva bona voluntat i paciència, creient durant una dècada les eternes promeses de pagament i intentant minimitzar al màxim els efectes negatius que les mobilitzacions poden tenir sobre la ciutadania». En aquest sentit, Faja ha manifestat que el col·lectiu «se sent enganyat» i lamenta que des de la DGT se'ls hagi reconegut que hi ha recursos suficients per pagar el complement compromès, però que no hi ha cap voluntat política per a fer-ho.

 

Des de la UGT entenen que la vaga «fa mal a les autoescoles», tot i que algunes han fet arribar al sindicat el suport al col·lectiu d'examinadors. «Ells necessiten treballar però la vaga és la darrera mesura després d'esgotar totes les vies de negociació amb l'Administració i després en deu anys ens hagin enganyat massa cops», ha afirmat Faja.

A Catalunya hi ha 112 examinadors de carnet de conduir -sis a la demarcació de Lleida- que realitzen tretze exàmens diaris cadascun d'ells. Això suposa l'anul·lació que cada jornada de vaga d'aproximadament 1.456 proves, unes 52 a Lleida. Les aturades dels examinadors de trànsit seguiran els dies 27 i 28 de juny i el tres, quatre, cinc, deu, onze, dotze, disset, divuit, dinou, 24, 25, 26 i 31 de juliol. La UGT calcula que a Catalunya en els vint dies de vaga convocats es poden arribar a suspendre més de 29.000 exàmens de conduir. En el cas de Lleida serien prop de 1.100.


Comentaris

envia el comentari