Catalunya Diari

Quatre protectores denuncien davant el Seprona la mort d'animals durant l'enderroc de La Chispa a Lleida

Segons ha explicat Lydia Argilés a LleidaDiari.cat, els responsables d'enderrocar la casa ja sabien que a l'interior hi havia animals

Imatge dels dos gats sepultats
Imatge dels dos gats sepultats | Protectora d'Animals Lydia Argiles

Quatre protectores d'animals, Lydia Argilés, Amigos Peludos del Bajo Cinca, Progat i Protege Inocentes, presenten aquest migdia una denúncia davant el Seprona de la Guàrdia Civil de Lleida a causa de la mort de dos gats durant l'enderroc la setmana passada del Casal Social Okupat La Chispa. Segons ha explicat Lydia Argilés a LleidaDiari.cat, els responsables d'enderrocar la casa ja sabien que a l'interior hi havia animals, ja que «persones que estaven allà mirant com procedien a l'enderroc els hi van advertir». No obstant això, els operaris van seguir amb les ordres fixades i van tirar a terra l'edifici amb animals al seu interior. 

Entre les runes els voluntaris de les diferents protectores van trobar dos gats sepultats, i dos cadells ferits però sans i estalvis. Aquests dos petits, segons ha celebrat Lydia Argilés, ja han estat adoptats per una família de Lleida. D'altra banda, també s'han trobat gallines amb potes trencades i un paó. En aquest cas, es troben en una casa d'acollida. Paral·lelament, des de Pacma Catalunya han condemnat el succeït a Lleida i han assegurat que «seguirem treballant per endurir les penes d'aquells que vulneren sistemàticament els drets dels animals».

Imatge d'un dels gats morts
Imatge d'un dels gats morts | Protectora d'Animals Lydia Argiles

 

Imatge d'un gat sepultat a La Chispa
Imatge d'un gat sepultat a La Chispa | Protectora d'Animals Lydia Argiles

 

Un dels cadells que van rescatar amb vida
Un dels cadells que van rescatar amb vida | Protectora d'Animals Lydia Argiles

 


Comentaris

envia el comentari