Catalunya Diari

Que no retallin més

Que no retallin més| Javier Giménez

 Diversos consellers parlen, pels mitjans de comunicació, al voltant de les futures retallades a l’Administració Pública: "Les mesures fàcils i no doloroses ja estan fetes, l’euro que s’aconsegueixi serà fent mal", "El sector públic haurà de reduir activitat", "tot està sobre la taula"... Des dels centres de treball ens pregunten "Què hi ha de tot això. Què sabeu?". Res, tot "globus sonda".
 
Des de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT, FETE-UGT, reclamem una reunió urgent de la Mesa de la Funció Pública; es deixin d’anuncis mediàtics que deixen "garratibats" el  personal, informin dels seus plans sense saltar-se els processos establerts, tant de consulta com de negociació.
 
Un nou eufemisme, ara a retallar se li diu "tenir menys activitat". Com ho fem a l’àmbit educatiu? Per què fins ara, a més de les retallades salarials, s’han reduït serveis; s’ha augmentat l’horari d’atenció directa dels docents a l’alumnat (horari lectiu); el nombre d’alumnes a l’aula (ràtios). I ja els asseguro que no ha estat tenint "menys activitat", tot el contrari. 
 
Sense comptar tot el personal que han enviat a l’atur i que han ajudat a fer realitat de bell nou aquell antic lema "Som sis milions". Una frase que torna estar vigent: Ja són sis milions els aturats que tenim, i amb el que anuncien això no s’atura.
 
Recentment el FMI ha reconegut la seva errada a l’hora de reclamar unes retallades que tallen el creixement (no calia ser massa expert per veure-ho) i recomana mesures menys severes. Qui cas faran?
 
Fins i tot l’OCDE avisava del risc de retallar en educació perquè “impedeix"complir els objectius d’incrementar del nivell de formació". Recordeu allò de "l’educació la millor inversió de futur?"  Malgrat tot, continuaran 'erre que erre' i l’ensenyament serà novament un dels calaixos de les retallades que ha d’ajudar a quadrar els comptes?.
 
Tot això passa al temps que grans empreses defrauden quantitats milionàries; com, a l’hora que les administracions acomiaden personal, es continua contractant personal de confiança, amb uns sous desorbitats; que grans corporacions utilitzen enginyeria financera (legal sí, però la porta per al frau fiscal i als paradisos fiscals també) per no haver de pagar impostos; com tràmits judicials a personatges que s’han portat milions, dormen en calaixos dels jutjats o surten a contagotes.
 
Javier Giménez, FETE-UGT Terres de Lleida


Comentaris

envia el comentari