Catalunya Diari

Queda inaugurada la 58a edició de Fira de Sant Miquel

Queda inaugurada la 58a edició de Fira de Sant Miquel| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida / Subdelegació del Govern a Lleida

 L'alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha presidit la inauguració, a càrrec del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí. En el seu parlament, Ros ha assenyalat com a principal repte del sector agroramader en l'actualitat la creació de marques: "Hem de treballar més en la creació de marques de qualitat vinculades al sector agrícola i ramader. És més car crear una marca que una infraestructura de transformació". Així mateix, ha destacat la bona evolució de les exportacions, fonamentals per a la internacionalització del sector i ha reclamat una infraestructura bàsica per al progrés agroramader de les Terres de Lleida, l'execució de l'autovia N-240 entre Lleida i Tarragona, així com la connexió amb Lleida del futur eix ferroviari mediterrani. En aquest sentit, el conseller d'Agricultura, el president de la Cambra de Comerç i el president de la Diputació de Lleida també han reclamat aquesta autovia.
 
Concretament, Reñé ha explicat que "aquesta via és imprescindible com a única sortida natural del nostre teixit productiu al mar" i en canvi, "tornaria a ser un projecte totalment prescindible pel ministeri de Foment, com ho seria també la construcció de l’autovia entre Lleida i l’Aran i al seva connexió amb França”. En aquest sentit, Reñé ha defensat l’obertura de Catalunya a Europa: "Necessitem tenir una interlocució directa amb Europa de la mateixa manera que necessitem estructures per ser competitius en allò que sabem fer tan bé que és produir en quantitat, i sobretot, en qualitat".

 


Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha repassat els diferents reptes del sector en l'actualitat i ha assenyalat com a fites destacades la nova PAC. En aquest sentit, Pelegrí ha demanat una major sensibilitat per part del govern central respecte a la ramaderia i l'agricultura de Catalunya.
 
Primer Fòrum Agrari Europeu
En la fira de Sant Miquel 2012 se celebrarà el primer Fòrum Agrari Europeu: La nova PAC, en què diferents personalitats vinculades al sector agrari europeu debatran la proposta de la Comissió Europea sobre la reforma de la PAC per al període 2014-2020. També se celebren en aquesta edició els 40 anys de l’ETSEA i la tercera edició de Produqte-Fira de l’Alimentació de Qualitat de Catalunya.
 
D’altres novetats són la zona del sector de l’automoció, amb 6 expositors i una àmplia oferta d’un centenar de vehicles, entre turismes, 4x4 i vehicles industrials lleugers, i la missió comercial d’empresaris britànics del sector agrari organitzada per la UK Trade & Investment (UKTI), el Parc Científic i Tecnològic de Lleida i la Fira de Lleida, a més del Fòrum d’Innovació en Agricultura del Regne Unit. Cal destacar també la col·laboració que la fira manté amb diferents associacions i ONG com ara Creu Roja, AECC-Catalunya contra el Càncer, Protectora d’animals Lydia Argilés, Protectora d’animals “Amics dels animals del Segrià”, ProgatLleida, el Banc de Recursos, i l’Associació de Diabètics de Lleida. 
 
Enguany el saló agrari acollirà un total de 275 expositors de maquinària agrícola i de serveis agraris (viveristes, reg, energia, enginyeria agrària, etc.), els quals sumen globalment una superfície de 21.150 metres quadrats. El sector de la maquinària agrícola ha registrat 15 noves empreses (que sumen una superfície total de 1.815 metres quadrats) procedents de Girona, Lleida, Madrid, Múrcia, Osca, Sevilla, Saragossa, Tarragona i Terol. Aquestes firmes pertanyen als sectors de les abonadores, eines carregadores de tractors, carros per transportar palets, eines de tractament de la terra, sistemes hidràulics per maquinària agrícola, maquinària de fred industrial, maquinària de reg, maquinària de sembra, maquinària de tractament de fruiters, màquines forestals, picadores, remolcs i assecadores de cereals. 


Comentaris

envia el comentari