Catalunya Diari

La Junta Electoral dona un marge de 24 hores a Torra per retirar els llaços

El president de la Generalitat s'hi havia negat en primera instància

Imatge exterior de la façana de la Generalita
La Junta Electoral Central ha donat un ultimàtum al president Quim Torra | Cedida

 

La Junta Electoral (JEC) ha donat a Quim Torra un marge de només 24 hores perquè retiri els símbols independentistes de les institucions públiques, després de la seva negativa inicial. En cas contari, l'àrbitre electoral ha avisat al president català que si no retira els signes independentistes, podrà ser acusat d'un delicte de desobediència. Així ho ha acordat la Junta Electoral Central, que ja la setmana passada va donar 48 hores a Torra per retirar llaços i estelades. 

L'actual president català ja va emetre un recurs d'apel·lació contra l'obligació de retirar llaços i estelades al·legant que la institució no era «neutral». Ja que, segons el seu escrit, retirar aquests escrits seria tant partidista com posar-los, ja que hi ha partits que han fet causa política d'aquesta retirada. Torra ha apel·lat també a què aquesta prohibició implica «el reconeixement als ideals d'uns partits que concorren a les eleccions». 

Cal recordar que aquesta exigència de la JEC arriba després que Ciutadans interposes una denúncia, ja que el govern s'havia negat, durant una sessió de control, a retirar la simbologia independentista de cara a eleccions. La formació taronja va dur a la Fiscalia la negativa de Torra a retirar els llaços grocs, les estelades i la «propaganda separatista» dels edificis de la Generalitat

Quim Torra, al Parlament de Catalunya, veu com se li escurça el marge per retirar els llaços | CatalunyaDiari.cat

Ordenen als ajuntaments de l'Alt Empordà treure els símbols independentistes

L'ordre de la Junta Electoral s'ha estès ja a tot el territori i s'ha començat a demanar als ajuntaments de diversos municipis que retirin, obligatòriament, els llaços grocs. En el cas de l'Alt Empordà, s'ha donat un termini de 48 hores a tots els ajuntaments perquè treguin les pancartes, i també qualsevol altre símbol o eslògan de caràcter independentista dels edificis públics. Una ordre que inclou també els llaços grocs i les estelades. L'ordre ha estat dictada a la Junta Electoral de Zona de Figueres, però s'ha fet extensiu al Consell Comarcal de l'Alt Empordà. 


Comentaris

envia el comentari