Catalunya Diari

Torra reacciona a la denúncia de la Fiscalia amb una nova pancarta: «Llibertat d'expressió»

Torra reacciona després que la Fiscalia hagi anunciat una querella contra el president

Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat
Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat | Cedida

Quim Torra ha optat per reaccionar a l'última querella que la Fiscalia ha anunciat contra la seva persona amb una nova pancarta al Palau de la Generalitat. En aquest cas, s'hi pot llegir el lema: «Llibertat d'opinió i d'expressió». Amb aquesta frase el president català ha volgut respondre a la Junta Electoral Central, després de tota la polèmica en exigir la retirada de símbols «partidistes» dels edificis públics de cara a les eleccions del 28 d'abril. 

La nova pancarta duu penjada al Palau de la Generalitat des de poc després de les tres de la tarda i arriba hores més tard que és sàpigues que la Fiscalia es querellarà contra Torra per un possible delicte de desobediència a la JEC. Tot i que aquest matí el president català ja havia retirat tots els símbols la Fiscalia tirarà endavant una querella que podria acabar amb la inhabilitació del Quim Torra com a president.

Dos treballadors de la Generalitat han estat els encarregats de retirar les pancartes dels balcons del Palau
Dos treballadors de la Generalitat retiraven aquest matí les pancartes dels balcons del Palau | CEDIDA

 

Puigdemont: celebra la fermesa de Torra

L’expresident Carles Puigdemont creu que la polèmica pels llaços amb la Junta Electoral Central (JEC) demostra «l'actitud de l'Estat amb els drets fonamentals» i reivindica viure en un estat «veritablement democràtic» on no hi hagi «censura»«Els posen nerviosos llaços quan són grocs, blancs, i pancartes que demanen llibertat d’expressió o democràcia», ha destacat en declaracions als mitjans des del Parlament Europeu.

Després que Torra hagi retirat símbols i pancartes i anunciat una querella per prevaricació contra la Junta Electoral, Puigdemont ha apuntat que amb la seva «fermesa» Torra ha demostrat «per què és president de la Generalitat i quina és la responsabilitat d’un president d’un país com Catalunya que lluita per la seva llibertat».

«El president va fer bé de plantejar aquest desafiament i fermesa perquè si els drets fonamentals no es defensen des de la convicció, al final ens quedarem sense drets», ha conclòs, traslladant-li el seu «suport» en les decisions que prengui. 


Comentaris

envia el comentari