Catalunya Diari

Una quinzena de persones reben un trasplantament d'òrgans gràcies a 3 donants lleidatans

Fins a l'octubre de 2019, s'han realitzat a Catalunya 853 trasplantaments, un 16% més que en el mateix període de 2018

Imatge de l'equip de donacions de l'hospital
Imatge de l'equip de donacions de l'hospital | LleidaDiari.cat

Tres donants d'òrgans a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida en un interval de només 24 hores han permès efectuar un total de quinze trasplantaments a principis d'aquest novembre.

Els òrgans s'han distribuït per diferents hospitals de Barcelona, Madrid i València i han permès fer trasplantaments a un total de tretze persones en llista d'espera, algunes de les quals estaven en situació d'extrema urgència. Gràcies a la generositat d'aquests tres donants i de les seves famílies, s'han pogut practicar cinc trasplantaments de ronyó, dos de cor, dos de fetge, dos pulmonars, un renopancreàtic i un trasplantament bipulmonar.

Fins a l'octubre de 2019, s'han realitzat a Catalunya 853 trasplantaments

Situacions com la viscuda aquest novembre posen de manifest la capacitat de planificació, gestió i treball en equip de tots els professionals implicats en el procés de donació i trasplantament d'òrgans. Fins a l'octubre de 2019, s'han realitzat a Catalunya 853 trasplantaments, un 16% més que en el mateix període de 2018.

Aquests trasplantaments s'han pogut fer gràcies a 322 donants (onze dels quals eren a Lleida), que han permès incrementar la xifra de trasplantaments així com la incorporació de nous programes, com ara la donació en asistòlia controlada (a cor parat).

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova va registrar 15 donants l'any passat

El 2018, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova va registrar un total de quinze donants d'òrgans; una dada que triplicava la que es va registrar el 2017, que va ser de cinc. Mariona Badia, coordinadora de trasplantaments de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, afirma que «sense la solidaritat, l'altruisme de les famílies i la motivació dels professionals que treballen per fer realitat el trasplantament, aquestes dades no serien possibles».

«Notícies com aquestes només poden esdevenir-se gràcies al compromís de la gent. Per això és clau que dins de cada família siguem capaços d'abordar el tema de la donació manifestant la nostra voluntat als familiars per facilitar, d'aquesta manera, la decisió de la donació en moments particularment difícils», conclou.

Imatge d'una intervenció
Imatge d'una intervenció | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari