Catalunya Diari

Les quotes de les escoles bressol de Lleida variaran en funció de la renda familiar

L'Ajuntament de Lleida crea una taxa per a la tinença de gossos, tot i que preveu bonificacions i exempcions

Pla mitjà llarg dels tinents d'alcalde de la Paeria de Lleida, Montse Pifarré i Sergi Talamonte, i les regidors Sandra Castro i Anna Campos
La Paeria introdueix la progressivitat en la taxa d'escoles bressol i les quotes variaran en funció de la renda familiar | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida aplicarà a partir del curs 2021-2022 una tarifació progressiva en la taxa d'escoles bressol. S'establiran vuit quotes diferenciades que aniran en funció de la renda i també es tindran en compte els membres de la unitat familiar, un sistema «més just i equitatiu», segons el govern municipal.

Així, un 65% de les famílies pagaran el mateix o menys que fins ara, mentre la resta –amb les rendes més altes- veuran incrementada la quota del servei. Una altra novetat de les ordenances fiscals de la Paeria per al 2021, és la creació d'una taxa de 20 euros per a la tinença de gossos, i que serà de 55 euros en el cas dels animals de raça potencialment perillosa. Tot i això, s'han previst una sèrie de bonificacions i excepcions.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Proposta d'ordenances fiscals de l'Ajuntament de Lleida per al 2021

El govern municipal ha presentat aquest dijous la proposta d'ordenances fiscals de l'Ajuntament de Lleida per al 2021. En termes generals, la majoria de taxes i impostos municipals s'encariran un 1,05%, l'equivalent a la mitjana entre l'IPC de Lleida i de Catalunya del 2019. Tot i això, algunes ordenances es modifiquen o se'n creen de noves com és el cas de la taxa per a la tinença de gossos.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Montse Pifarré, ha explicat que, tal com ja es va fer el 2020, aquest increment d'acord amb l'IPC es fa per «reequilibrar els grans contractes que donen servei a la ciutat, ajustar sous i adequar els increments ordinaris del cost del servei». A la vegada, ha destacat que les ordenances s'adapten per «donar cobertura jurídica a les notificacions electròniques, així com en la tramitació i la gestió de llicències i documents administratius». Pifarré ha dit que es pretén millorar l'eficiència i facilitar als ciutadans que puguin efectuar els tràmits per més canals i amb menys temps.


Comentaris

envia el comentari