Catalunya Diari

Raimat renova l'aposta per Lleida i patrocina l'Aplec del Caragol

El celler proveirà la festa i les activitats de la Fecoll de Vi i Cava Oficial

El celler centenari Raimat, referent europeu en viticultura sostenible, ha renovat la seva aposta per Lleida amb la firma del conveni de patrocini de la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll).

Així doncs, la festa gastronòmica incorpora el principal celler de la DO Costers del Segre com a Patrocinador Oficial i fa de la marca Raimat, Vi i Cava Oficial de l'Aplec del Caragol, així com de les activitats programades per la Fecoll. Ferran Perdrix, president de la Fecoll; i Joan Esteve, director de Raimat; han formalitzat l'acord a la seu del celler ubicada a la població de Raimat, nucli pertanyent al terme municipal de Lleida.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la signatura entre Raimat i la Fecoll
Raimat renova l'aposta per Lleida i patrocina l'Aplec del Caragol | LleidaDiari.cat

Ferran Perdrix ha explicat que confia que «aquest acord reforci la relació que la marca lleidatana té amb els més de 13.500 penyistes que integren les 107 colles que configuren la festa lleidatana»; així com ha agraït «l'esforç i suport de Raimat a l'Aplec del Caragol i, també, a l'activitat cultural, social i solidària que la Fecoll realitza durant tot l'any en una època molt complicada, a causa de la pandèmia de la Covid-19».

Per la seva banda, Joan Esteve ha insistit que «la vocació de Raimat sempre ha estat donar suport al territori. Fa anys que el celler forma part de la família de l'Aplec a través de la Central de Compres i col·labora amb activitats de promoció com el Caragol Tour. Ara fem un pas més amb l'esperança de contribuir a consolidar una relació beneficiosa pels collistes, el celler i el territori».

Raimat, tradició 100% sostenible

La història de Raimat es remunta a 1914 quan Manel Raventós i Domènech, propietari de Codorníu, va adquirir unes terres àrides i infèrtils per a convertir-les en el que avui és la finca més gran d'Europa en mans d'una mateixa família. En un entorn únic, amb aigua pura procedent del desglaç de les neus del Pirineu, s'erigeix avui Raimat amb les seves vinyes certificades com a sostenibles i ecològiques. Raimat és l'expressió dels vins de Lleida, una terra reconeguda per la qualitat de la seva fruita, on la continentalitat del seu clima fa que el raïm d'aquesta finca doni vins intensos i gustosos.

A les vinyes de Raimat la caça hi està prohibida. Això fa que aquest paratge estigui ple de vida: ocells, conills, perdius, guineus, etc., perquè tothom hi juga un paper fonamental en aquest equilibri tan delicat. La vinya i el raïm són part d'aquest conjunt i per això les tècniques de conreu han de procurar respectar aquest equilibri. Per això, Raimat aconsegueix oferir uns vins d'alta qualitat, a partir de raïm procedent exclusivament de la seva pròpia finca, amb una personalitat única i sempre abanderats pel màxim respecte i conservació de l'entorn.

L'Aplec, la festa gastronòmica entorn el caragol

En l'actualitat, l'Aplec del Caragol de Lleida és una gran festa coneguda arreu de l'Estat i d'Europa, agermanada amb altres festes i oberta a tot aquell que tingui ganes de passar-ho bé, conèixer la gastronomia, la ciutat de Lleida i, per descomptat, els lleidatans. Aquesta festa gastronòmica, declarada Festa d'Interès Turístic Nacional i organitzada entorn de la cuina del caragol, se celebra a la fi de maig; tot i que l'any passat es va haver de suspendre per la Covid-19 i, enguany, s'ha ajornat d'entrada als dies 3, 4 i 5 de setembre.

Els àpats de l'Aplec tenen com a principal ingredient el caragol i és per això que el seu consum es dispara de forma espectacular durant el mes de maig. De la resta de la península, del nord d'Àfrica, de Sud-americà... de tot arreu arriben caragols a Lleida per a satisfer collistes i visitants. Dins del recinte de la festa hi ha una zona de degustació oberta al públic en general que, a preus populars, ofereix diversos tipus de caragols. Si hi ha una cosa que crida l'atenció d'aquesta gran festa gastronòmica són les 12 tones de caragols, quantitat de gasteròpodes que es consumeixen en els tres dies que dura la celebració. Un autèntic banquet.


Comentaris

envia el comentari