Catalunya Diari

Raül Romeva organitza un curs de natació a la presó de Lledoners

Ho ha fet juntament amb un amic, entrenador de natació, ara tots donen classes als presos a la piscina del centre

Raül Romeva
Raül Romeva | Catalunyadiari.cat

Fa aproximadament un mes que els polítics empresonats van ser traslladats als centres penitenciaris catalans als quals ara es troben i sembla que el canvi els ha anat bé. Ara, més a prop de casa, les seves famílies ho tenen molt més fàcil per visitar-los, per exemple.

Raül Romeva va ser portat a la presó de Lledoners, un dels centres penitenciaris construïts a Catalunya més recentment, per aquest motiu és també un dels més moderns pel que fa a les seves instal·lacions i compta amb una gran piscina que sembla que és una de les grans diversions de Romeva.

De fet, el polític ha decidit organitzar un curs de natació a la presó, i ho ha fet amb l'ajuda d'un bon amic seu, Jonathan Gómez. Es tracta d'un atleta que va crear el club de natació Swim Emotions, al qual Romeva participava abans d'entrar a presó. De fet, els membres del mateix han fet diversos actes de suport portant casquets de bany on es pot llegir «#freeromeva».

 

Un curs de natació pels presos

La idea va arribar poc després d'ingressar a la presó de Lledoners, Gómez el va visitar un dia al centre i tots dos van començar a parlar del tema de fer un taller de natació. Un cop que van tenir la idea, van demanar permís als responsables del centre i la seva proposta va ser acceptada.

Així doncs s'hi van posar de ple i aquest dilluns tots dos van impartir la primera classe del taller. Tant Romeva com Gómez són els entrenadors de natació dels presos que hi volen participar. Serà una activitat que es faci cada dilluns durant una hora i mitja.

Èxit en la primera classe

Jordi Gómez ha explicat, segons 'La Vanguardia', que la primera classe impartida al centre va anar molt bé. L'entrenador assegura que quan ella va arribar, Romeva ja es trobava a la piscina amb quatre reclusos iniciant la primera jornada del curs. Aquests homes eren tots del mòdul del polític català «un mòdul tranquil on s'allotgen presos poc perillosos o amb delictes no classificats», afirma Gómez.

L'entrenador creu que en la propera classe seran més els presos que hi assisteixin. De fet, potser Jordi Cuixart, a la mateixa presó que Romeva, podria ser alguna d'aquestes persones, i és, segons s'ha dit, volia anar a la primera classe però no va poder perquè tenia visita del seu advocat.

Jonathan Gómez assegura també sobre l'exconseller que el va veure «feliç, gairebé com si estigués en la piscina del BonPastor», a la qual entrenava abans. A més, ha explicat que Romeva «està bé, fort, amb ànims i esperançat en sortir».


Comentaris

envia el comentari