Catalunya Diari

Reñé no vol que es controli ni es vigili a les diputacions

Reñé no vol que es controli ni es vigili a les diputacions| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 Reñé així ho ha posat de manifest aquest dimarts a la jornada 'L’organització territorial: de les necessitats d’avui a les necessitats de demà', que s’ha celebrat en el marc de la XLIV Universitat Catalana d’Estiu (UCE) al Liceu Renouvier de Prada de Conflent, i on també hi han participat els presidents de les diputacions de Barcelona i de Girona, Salvador Esteve i Jaume Torremadé, respectivament.
 
"El dèficit del món local, que representa el 3,4% sobre el PIB, no és el problema. Això és derivar l’atenció de la ciutadania allà on no toca", ha dit Reñé, que ha criticat que es parli obertament de suprimir municipis i regidors i en canvi no es plantegin altres mesures en la línia d’una administració, una competència. En aquest sentit, ha preguntat: "Quants ministeris hi ha que tenen les competències transferides a les autonomies i en canvi mantenen les estructures que tenien abans d’haver transferit aquestes competències?". Per tant, ha afegit, "el primer que ha de fer els deures és el ministre a dins de casa seva, a dins dels ministeris".
 
En la jornada, moderada pel professor de geografia de la Universitat de Barcelona, Joan Tort, i presidida pel president de l’UCE, Jordi Sales, els presidents de diputacions que hi han participat han coincidit en defensar el model d’organització territorial que determina l’Estatut de Catalunya. En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que "Catalunya s’ha d’organitzar en municipis i comarques en el nivell local, mentre que entre la Generalitat i el món local es fa necessària una administració que n’hem de dir diputació o vegueria, el nom no fa la cosa". "El que està clar és que aquest ens, actualment diputació, ha de tenir un clar sentit territorial, de decisió de què i com volem fer les coses com a país", ha dit Reñé, qui ha puntualitzat que en cap cas seria acceptable la creació ara d’un nou nivell d’administració. 
 
Assistència a la manifestació de l’11 de setembre
En declaracions a la premsa, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que amb tota probabilitat assistirà a la manifestació de l’11 de setembre a Barcelona, que està organitzant l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Amb tota probabilitat, i espero que les agendes ens ho permetin, perquè bàsicament allà on hem ser cadascun de nosaltres en primer terme és als nostres territoris, també assistiré a la manifestació de l’11 de setembre", ha dit Reñé, que ha recordat que la Diputació de Lleida està adherida a l’Associació de Municipis per la Independència. "Tenim molt clar que el camí és aquest i estarem al costat de la ciutadania en aquest moment".Comentaris

envia el comentari