Catalunya Diari

Realitzen obres per millorar l'accés en bicicleta al Camp Escolar de Lleida

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest matí l'actuació, que abasta els carrers Ton Sirera, Narcís Monturiol i Historiador Josep Lladonosa, amb un pressupost de 70.000 euros i una durada de dos mesos

Obres carril bici a Lleida
Obres carril bici a Lleida | LleidaDiari.cat

L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest dimarts les obres que s'estan duent a terme al carrer Ton Sirera, i ben aviat també als carrers Narcís Monturiol i Historiador Josep Lladonosa, per ampliar la xarxa de carril bicicleta a la ciutat i facilitar l'accés a la zona del Camp Escolar.

«Estem immersos en la revolució verda i això vol dir també avançar en mobilitat alternativa i sostenible. Estem actuant al barri d'Instituts-Sant Ignasi a fi i efecte d'atansar-hi el carril bici, ja que ens permet facilitar l'accessibilitat als instituts als usuaris que venen en bicicleta i també ens apropa als camins naturals del riu», ha destacat el paer en cap.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Permetrà potenciar la connexió amb els trams de carril bici

Aquesta zona de la ciutat és una de les que concentra un major nombre d'usuaris de la bicicleta, per la presència de tres instituts de Secundària, amb uns quatre mil alumnes. L'actuació, que té una durada prevista de dos mesos i un pressupost de 70.000 euros, permetrà potenciar la connexió amb els trams de carril bici ja existents. Per una banda, es du a terme un projecte seleccionat en l'última edició dels Pressupostos Participatius, per enllaçar el carril bici de la Banqueta del riu Segre (carrer Ton Sirera) amb el de l'interior de l'illa del Camp Escolar, a través del carrer Narcís Monturiol (130 metres lineals).

També es perllongarà el carril bici pel carrer Historiador Josep Lladonosa (105 metres), per facilitar la connexió cap al Passatge dels Estudiants. L'actuació abasta una superfície de 511 m² i comportarà també la millora dels embornals del clavegueram i ampliar la vorera, per beneficiar els vianants. D'altra banda, en un projecte complementari, s'està actuant al tram del carrer Ton Sirera situat entre Narcís Monturiol i l'accés a l'institut Samuel Gili i Gaya. En aquest cas, l'actuació abasta un tram de 121 metres lineals, amb una superfície de 315 metres quadrats. S'habilitarà un paviment de sauló per facilitar el pas de les bicicletes, al costat de la vorera que queda just tocant a la barana de la Banqueta.

 

Altres actuacions recents a Lleida

El passat 14 de febrer l'Ajuntament de Lleida va obrir el pas directe des del carrer Príncep de Viana cap al pont del mateix nom, sense haver de fer una volta a l'illa de la plaça Ramon Berenguer IV. Aquest canvi, que ha estat possible després del trasplantament de dos castanyers completat fa uns dies, suposa una important millora de la mobilitat, ha destacat el paer en cap, Fèlix Larrosa, després de visitar les obres.

«Alguns ciutadans em comentaven que estaven esperant aquesta operació d'obertura cap al pont de Príncep de Viana perquè era una obra pendent de fa anys i agraïen que s'hagi dut a terme. Estem contents que la ciutadania entengui que les actuacions que fem són sempre per la millora de la qualitat de vida i també per ordenar i guanyar en termes de mobilitat», va afirmar l'alcalde.


Comentaris

envia el comentari