Catalunya Diari

Recomanacions de trànsit amb motiu de la 24a Rodi Mitja Marató-Memorial Juanjo Garra d’aquest diumenge

Recomanacions de trà nsit amb motiu de la 24a Rodi Mitja Marató-Memorial Juanjo Garra d’aquest diumenge| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

La Guàrdia Urbana de Lleida vetllarà pel bon funcionament del trànsit durant la Rodi Mitja Marató-Memorial Juanjo Garra, que tindrà lloc aquest diumenge a les 10.00 hores amb una àmplia participació de corredors d’arreu, un gran esdeveniment esportiu que es combinarà, alhora, amb una carrera popular de cinc quilòmetres, convertint la jornada en una gran diada festiva, lúdica i esportiva. La Paeria col·labora en una cursa que, per segon any consecutiu, presenta un itinerari 100% urbà.

El circuit, que té l’arribada i la sortida davant del gimnàs Ekke, serà el següent:
- Mitja Marató (21 km): Av. Rovira Roure (sortida), Passeig de Ronda, Cardenal Cisneros, Joc de la Bola, Av. Ciutat Jardí, Roure, Antic Camí del Murri, Olivera, Av. Ciutat Jardí, Til·lers, Periodista Trapa, Victòria Kent, Av. Germanies, Av. Pinyana, Av. Balàfia, Baró de Maials, Av. Tortosa, Av. Pearson, Glorieta Font i Quer, Av. Tortosa, Pont Pardinyes (fins rotonda Masanes), Camí de Granyena, Victorià Muñoz, Camí de Picos, Av. Garrigues, plaça Bores, Av. Tarradellas, Camí de Granyena, pont de Príncep de Viana, plaça Berenguer IV, Rambla Ferran, Av. Francesc Macià, plaça Agelet i Garriga, Av. Madrid (fins al pas de vianants de la passarel·la del Liceu Escolar), Av. Madrid, plaça Agelet i Garriga, Av. Francesc Macià, Rambla Ferran, Príncep de Viana, plaça Europa, Passeig de Ronda, Av. Rovira Roure (arribada).

- Cursa Popular (5 km): Av. Rovira Roure (sortida), Passeig de Ronda, Cardenal Cisneros, Joc de la Bola, Av. Ciutat Jardí, Til·lers, Onze de Setembre, Av. Rovira Roure (arribada).

Per facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de la sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes i la seguretat del recorregut de les dues curses, la Guàrdia Urbana ha previst les següents afectacions al trànsit:
- A partir de les 07.00 hores es procedirà al tall de trànsit de l’Avinguda Rovira Roure en el tram comprès entre Passeig de Ronda i Avinguda Onze de Setembre. El vial es mantindrà tallat i desviat fins que la cursa i les tasques de desmuntatge de la infraestructura d’arribada hagin finalitzat (aproximadament a les 14.00 hores).

- A partir de les 09.00 hores es procedirà al tancament interior de Ciutat Jardí. També es desviarà el trànsit d’entrada a la ciutat pel pont de Pardinyes des del polígon El Segre, a l’alçada de la rotonda de Copaga.

- A partir de les 09.00 hores es conformaran de forma progressiva els carrils de pas de cursa per la Rambla de Ferran, Av. Francesc Macià, Av. Madrid i Príncep de Viana on aquesta compartirà espai amb la resta de la circulació. Per a fer-ho es desviarà el trànsit de l’Av. Garrigues a l’Av. València, i de l’Av. Madrid a la plaça Espanya.

- A les 10.00 i fins aproximadament les 10.45 hores, els Mossos d’Esquadra procediran a tallar el trànsit de la N-240 (A-22) d’entrada a la ciutat, a l’alçada de les Basses, orientant-lo cap a l’Autovia A-2, per a que entri a la ciutat per la LL-11.

- A partir del moment de la sortida de la cursa i com a criteri general, es tallarà i desviarà el trànsit de forma progressiva en el circuit moments abans que el cap de cursa s’aproximi al punt de tall i es recuperarà la circulació tan aviat com el final de cursa l’hagi depassat.

- Al pas de cursa per la Rambla Ferran, Av Francesc Macià i Av Madrid, es mantindrà el trànsit rodat que s’incorpori des d’Anselm Clavé, però aquest haurà de circular fins a la plaça Espanya, lloc des d’ on podrà circular amb normalitat. En el sentit contrari no es permetrà circular mes que al trànsit residual de la zona del barri de Noguerola, el qual podrà sortir del barri en direcció a la plaça Agelet i Garriga per l’Av Segre, seguint les indicacions dels desviaments habilitats.

- A Príncep de Viana es mantindrà el trànsit obert només en sentit plaça Berenguer IV. El sentit contrari estarà reservat a la cursa, i es mantindrà tallat i desviat fins que el darrer corredor hagi superat la plaça Europa en direcció Passeig de Ronda.

Recomanacions
Per creuar el riu amb el vehicle en direcció Bordeta, Magraners i/o Cementiri entre les 09.00 i les 12.30 hores, no es podran utilitzsar ni el pont de Pardinyes, ni el de Príncep de Viana, ni el pont Vell. Per a fer aquests trajectes, qualsevol dels altres dos ponts (Instituts i Universitat) han de permetre els itineraris amb el destí esmentat sense dificultats. Mentre duri la cursa, però especialment en el tram horari entre les 11 i les 12.30 hores, es recomana als conductors que des de Balàfia o Pardinyes vulguin creuar a l’altra banda de la ciutat a través de Príncep deViana, ho facin anant a trobar la A-2 a través de la N-230, LP-9221 o C-12, per a tornar a entrar a la ciutat per la C-13 i LL-11. És un trajecte molt més llarg però els estalviarà aturades i retencions provocades pel pas dels corredors, en primera instància per Baró de Maials, i posteriorment a Príncep de Viana.

Es recomana també informar-se prèviament abans d’utilitzar el transport públic de la ciutat, ja que els autobusos de les línies que circulen pel recorregut de Cursa també seran desviats dels seus itineraris mentre aquest estigui afectat.

Així mateix, es recomana també seguir en tot moment les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat d’Organització de la Cursa desplegats al llarg del seu recorregut.


Comentaris

envia el comentari