Catalunya Diari

Recomanacions i talls de trànsit entre dijous i diumenge a la ciutat de Lleida per la 60a Volta Ciclista

L'Ajuntament de Lleida i la Guàrdia Urbana han preparat un dispositiu especial per garantir la seguretat del recorregut al seu pas per la capital del Segrià

L'Ajuntament de Lleida i la Guàrdia Urbana han preparat un dispositiu especial per garantir la seguretat del recorregut de la 60a Volta Ciclista Internacional de Lleida, que es celebrarà del 15 al 18 de juny, i que tindrà la principal afectació a la ciutat el dijous i el diumenge. Així les afectacions de trànsit seran per aquest dijous quan els corredors es concentraran al passeig central de l'avinguda Francesc Macià. A les 14.00 hores sortiran de forma neutralitzada en direcció a l'avinguda Segre, avinguda Tortosa, avinguda Corregidor Escofet i avinguda Prat de la Riba, des d'on es donarà la sortida oficial de la primera etapa en direcció a la C-12. El mateix dijous 15 de juny, a partir de les 8.00 hores del matí es prohibirà l'estacionament existent a l'avinguda Francesc Macià, al costat de la plaça de la Pau, per poder ubicar els diferents cotxes d'equip i resta de vehicles dels organitzadors. Es preveu que sobre les 12.00 hores es desviï el trànsit d'aquesta calçada de Francesc Macià cap a l'avinguda Segre, fins que s'hagi donat la sortida neutralitzada als corredors. No es preveuen afectacions significatives del trànsit de la zona amb motiu d'aquest desviament. L'entrada de vehicles a la Rambla Ferran en sentit Estació, s'haurà de fer pel carrer Riquer. Tampoc es preveuen afectacions significatives com a conseqüència del pas dels corredors per l'itinerari descrit, ja que seran talls puntuals per donar preferència a una comitiva compacta de corredors i vehicles de cursa.

Ja diumenge, els corredors es concentraran al passeig central de l'avinguda Francesc Macià. A les 10.00 hores sortiran de forma neutralitzada en direcció a l'avinguda Madrid, Plaça Espanya, avinguda Estudi General, carrer Miquel Batllori, carrer Osca, avinguda Artesa, des d'on es donarà la sortida oficial de l'etapa en direcció a Puigvert. El mateix dia a partir de les 8.00 hores del matí es prohibirà l'estacionament existent i el trànsit de l'avinguda Francesc Macià, al costat de la Pça de la Pau, per poder ubicar els diferents cotxes d'equip i resta de vehicles dels organitzadors. El trànsit d'aquesta calçada de Francesc Macià es desviarà cap a l'avinguda Segre, fins que s'hagi donat la sortida neutralitzada als corredors. No es preveuen afectacions significatives del trànsit de la zona amb motiu d'aquest desviament. L'entrada de vehicles a la Rambla Ferran en sentit Estació, s'haurà de fer pel carrer Riquer. Tampoc es preveuen afectacions significatives com a conseqüència del pas dels corredors per l'itinerari descrit, ja que seran talls puntuals per donar preferència a una comitiva compacta de corredors i vehicles de cursa.

Per l'arribada de diumenge els corredors entraran a la ciutat per l'avinguda Flix, carrer Miquel Batllori, avinguda Estudi General, Pont de la Universitat, avinguda Madrid, carrer Cavallers, Plaça Gramàtics, Sant Martí, Recinte de la Seu Vella, fins arribar a l'entrada del Pont de Fusta on estarà ubicada la línia d'arribada. El dissabte dia 17 es prohibirà l'estacionament de vehicles a l'avinguda Madrid (tram entre el carrer Saracíbar i la passarel·la del Liceu Escolar), així com al tram final del carrer Sant Marti i al vial d'accés a la Seu Vella des del carrer Sant Andreu fins a la Porta dels Lleons. El diumenge dia 18, a partir de les 8.00 hores, es prohibirà l'accés de vehicles no autoritzats al Recinte de la Seu Vella, i no es normalitzarà aquest accés fins que les tasques del desmuntatge de la infraestructura d'arribada de la Volta hagi finalitzat (es preveu que sigui al voltant de les 14.00 hores). Al voltant de les 12.00 hores es tallarà el trànsit de vehicles a l'avinguda Madrid, tram comprès entre el Pont Vell i el Pont de la Universitat, i no es recuperarà la circulació en aquesta via fins que tota la comitiva ciclista hagi entrat al carrer Cavallers. En la resta del circuit urbà que faran els ciclistes es tallarà el trànsit moments abans del pas dels corredors i es recuperarà immediatament un cop que tota la comitiva ciclista hagi depassat els punts de tall.

Com a recomanacions generals es demana no estacionar ni fer ús dels vehicles en la zona afectada pel pas de la cursa. Si la climatologia acompanya, i per l’atractiu que desperta aquesta prova ciclista entre els aficionats, és probable que molt públic s’apropi als marges del circuit per veure els corredors, per tant es demana respectar les zones delimitades amb tanques de protecció i procurar no envair la calçada amb la finalitat de no posar en perill ni als espectadors ni als corredors. Cal utilitzar les voreres i zones de vianants, les quals permeten una bona visió del pas dels ciclistes. En cas d’anar acompanyats de menors, cal vetllar perquè ells també respectin aquestes recomanacions. Un cop acabada l’etapa, i tan aviat com sigui possible, serà restablerta de forma progressiva la normalitat circulatòria. Les línies de bus que transcorrin pel circuit de la cursa seran desviades de forma progressiva. És molt important seguir les indicacions dels agents de la Guàrdia Urbana, Protecció Civil i personal auxiliar habilitat per l’organització, que són els que vetllaran per la seguretat dels participants de la cursa i per donar informació a la resta d’usuaris. 


Comentaris

envia el comentari