Catalunya Diari

Rècord de participació a l'Olimpíada de Robòtica de la UdL

Una trentena d'equips competeixen en quatre categories al campus de Cappont
Imatge dels guanyadors del 2017
Imatge dels guanyadors del 2017 | UdL

Un total de 32 equips de Lleida, Mollerussa, Tàrrega, Bellcaire d'Urgell, Artesa de Segre, La Pobla de Segur, La Seu d'Urgell, Alcover (Tarragona), Platja d'Aro (Girona) i Andorra participaran aquest dissabte 16 de juny a la Universitat de Lleida al 4rt torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO). Són dotze més que l'any passat.

 

Es tracta d'una iniciativa de l'empresa ENGIJOC, amb la col·laboració de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, que es desenvolupa al Centre de Cultures, al campus de Cappont. Enguany inclou quatre categories, tres regulars i una de Football robòtic.

 

La WRO és una competició de robòtica adreçada a joves estudiants d'entre set i quinze anys, que es desenvolupa a més de 50 països d'arreu del món. A Lleida hi prendran part 7 equips en la categoria Elementary; cinc, en la Start; quatre, en la Rookie; nou, en la Junior; i cinc a Football, per a participants d'entre deu i dinou anys, en què dos equips de dos robots persegueixen la pilota transmissora d'infrarojos dins d'un terreny de joc.

  

  

El torneig consta de dues parts. En la primera de construcció, de dues hores i mitja de durada, els nois munten i programen un robot des de zero, sense instruccions i sense cap tipus d'ajuda per part de l'entrenador. En la segona de competició, els participants tenen tres rondes de dos minuts per demostrar que el seu robot és capaç de superar el repte proposat. L'equip guanyador de cada categoria accedirà a l'eliminatòria estatal, que tindrà lloc a Platja d'Aro aquest setembre, i qui la superi podrà lluitar pel títol mundial, que enguany es disputarà a Chiang Mai (Tailàndia), al novembre. El director de l'EPS, Francesc Giné, ha recordat que la WRO complementa altres iniciatives per a fomentar les vocacions tecnològiques com la First Lego League.Comentaris

envia el comentari