Catalunya Diari

Rècord de passatgers als autobusos públics de la demarcació de Lleida

La demanda dels busos interurbans que gestiona la Generalitat al territori augmenta un 6,6%, i la de l'autobús urbà de Lleida, un 2,2%

Pla general del bus exprés que connectarà Alpicat i Lleida
Pla general del bus exprés que connectarà Alpicat i Lleida | LleidaDiari.cat

Els autobusos públics de la demarcació de Lleida han assolit un nou rècord de viatgers durant el primer semestre del 2019. Segons dades de l'ATM de Lleida, durant els sis primers mesos de l'any la demanda dels autobusos interurbans que gestiona la direcció general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha crescut amb més de 62.000 viatgers.

Això suposa un augment del 6,6% respecte al mateix període del 2018. En total, s'han fet en aquests autobusos gairebé 1.011.000 viatges. Per altra banda, l'autobús urbà de la ciutat de Lleida ha tingut un 2,2% més de viatgers i ha sumat gairebé 3.404.000 persones transportades durant el primer semestre. Aquesta xifra representa un increment de més de 72.000 viatgers.

L'autobús és el mitjà de transport públic que més creix

El president de la Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV), José María Chavarría, ha valorat molt positivament aquests resultats. Ha destacat que «l'autobús és el mitjà de transport públic que més creix perquè quan es milloren els serveis i s'augmenta l'oferta els usuaris l'utilitzen més». També ha indicat que «l'autobús és un mitjà de transport flexible», ja que «requereix una inversió molt més petita que els modes ferroviaris i dona servei a llocs on el tren no pot arribar».

Tanmateix, José Maria Chavarría ha recordat la necessitat de treballar amb contractes de més llarg termini amb les administracions titulars dels serveis, ja que això «donaria una major seguretat a les empreses operadores a l'hora de fer front a inversions de millora, com ara la renovació de flotes».

Alguns dels primers usuaris de la nova estació d'autobusos de Mollerussa
Alguns dels primers usuaris de la nova estació d'autobusos de Mollerussa | LleidaDiari.cat

 

La Federació Empresarial Catalana d'Autotransport de Viatgers (FECAV), constituïda el 1977, és l'entitat més representativa del sector del transport de viatgers per carretera a Catalunya. Inclou entre els seus associats més de 170 empreses de transport regular, urbà i interurbà, i transport discrecional. Aquestes empreses compten amb més de 3.900 autobusos i autocars i donen feina a més de 7.000 persones.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari