Catalunya Diari

Recullen 17.943 litres de llet en favor de famílies en risc d’exclusió social a Lleida

Gràcies a la iniciativa solidària «Cap nen sense bigoti», promoguda per l'Obra Social "la Caixa" a favor dels bancs dels aliments
Imatge de la campanya | LleidaDiari.cat

La iniciativa solidària «Cap nen sense bigoti», promoguda per l'Obra Social "la Caixa" a favor dels bancs dels aliments, ha aconseguit recollir 17.943 litres de llet a Lleida per a les famílies en situació de vulnerabilitat ateses pels bancs d'aliments en el marc de la campanya solidària.

  

La quantitat recollida permetrà a 374 famílies lleidatanes en risc d'exclusió assolir el consum mínim de llet recomanat ―un litre per persona a la setmana― fins a final d'any. La campanya ha obtingut els seus donatius amb la recollida física als 1.415 punts de recollida de Catalunya, 116 dels quals a Lleida, i amb les aportacions econòmiques fetes a través de canals electrònics, com la pàgina de microdonatius de "la Caixa", l'enviament de SMS, el portal de "la Caixa", Línia Oberta i CaixaMòbil.

 

En total, aquesta tercera edició de Cap nen sense bigoti, la quantitat de llet recollida a tota Espanya ascendeix a 1,2 milions de litres, el que permetrà a 25.014 famílies en risc d'exclusió social arribar al consum mínim de llet recomanat ―un litre per persona a la setmana― fins a final d'any. La totalitat dels donatius es destinarà a satisfer les necessitats anuals de llet del Banc dels Aliments. Actualment, els bancs dels aliments atenen 215.112 persones a Catalunya —de les quals més de 37.000 són nens d'entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats per accedir regularment al consum d'aliments bàsics per a una dieta equilibrada, com la llet. A més, segons dades de l'IDESCAT, el 24% de menors catalans se situen per sota del llindar de la pobresa.

 

Els donatius altruistes dels ciutadans s'han recollit físicament a través dels 5.070 centres habilitats de per tot el territori espanyol, entre els quals s'inclouen tota la xarxa d'oficines de CaixaBank, així com els 63 centres de gent gran de l'Obra Social "la Caixa", els CaixaForum de Madrid, Barcelona, Sevilla, Palma, Saragossa, Lleida, Girona i Tarragona, CosmoCaixa i Palau Macaya. Els voluntaris de "la Caixa" han prestat la seva ajuda per distribuir les donacions.Comentaris

envia el comentari