Catalunya Diari

Reforcen l’atenció primària de l'Alt Pirineu i Aran amb 26 nous professionals

Salut destina al territori més de 910.000€ per mitjà del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària

Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona
Salut reforça l’atenció primària de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran amb 26 nous professionals i diferents mesures estructurals | ACN

El Departament de Salut potenciarà l'atenció primària de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran més enllà de la Covid-19 per mitjà d'un pla d'accions i mesures estructurals i de futur, que inclou la incorporació de 26 professionals de diverses especialitats.

Ho farà a través del Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, que comportarà una inversió de 913.293,06 € i que ajudarà a atendre l'augment de la demanda en aquest àmbit fonamental del sistema de salut.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Reforçar la plantilla de forma permanent

El pla planteja afegir professionals de forma conjuntural per donar resposta a la Covid-19, així com d'altres de forma estructural per reforçar la plantilla de forma permanent. Dels 26 nous professionals a la regió, 2 seran metges, 9 infermeres, 1 treballador social, 6 tècnics de cures auxiliars d'infermeria, 2 administratius i 6 auxiliars d'administratius. La incorporació d'aquests professionals anirà lligada a una nova forma de treballar i a una reorganització de funcions de tots ells, per tal de potenciar rols assistencials i alliberar els sanitaris de tasques administratives.

A més, el pla inclourà implantar noves eines tecnològiques per guanyar accessibilitat telefònica i digital, optimitzar i redefinir processos de treball per ser més resolutius, i habilitar espais de treball dins i fora dels CAP per afrontar l'actual situació de pandèmia. Millorar l'atenció al pacient crònic és un altre dels pilars del nou model d'atenció primària que es planteja. En aquest sentit, es posarà en marxa un programa específic d'atenció a la cronicitat que contribuirà a reduir les visites a urgències i les hospitalitzacions evitables d'aquest grup d'usuaris i que anirà acompanyat d'un programa de suport assistencial a les residències.

Totes aquestes accions serviran per oferir una millor atenció i assistència

Totes aquestes accions serviran per oferir una millor atenció i assistència als gairebé 67.300 habitants de la regió sanitària, que s'articula per mitjà de 8 equips d'atenció primària (EAP): Aran (ubicat a Vielha), Cerdanya (a Puigcerdà), Tremp (al mateix municipi), La Seu d'Urgell (al mateix municipi), Alt Urgell Sud (a Oliana), Pobla de Segur (al mateix municipi), Alta Ribagorça (a Pont de Suert) i Pallars Sobirà (a Sort). A tot Catalunya, el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària preveu la incorporació de 3.811 nous professionals de diverses especialitats i una inversió de gairebé 300 milions d'euros fins al 2022.


Comentaris

envia el comentari