Catalunya Diari

Reformulen la normativa de la ITV perquè sigui més eficaç detectar fraus i manipulacions

Permetrà comptar amb una inspecció més exigent, especialment pel que fa a les emissions contaminants

La nova normativa de la ITV serà més eficaç per detectar fraus i manipulacions. | Europapress

La nova normativa sobre Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV) permetrà comptar amb una inspecció més exigent, especialment referent a emissions contaminants, i millor preparada per detectar possibles fraus i manipulacions en els automòbils «com els realitzats per reconeguts fabricants de vehicles». Segons els representants del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat que participaran en les XXVI Jornades Nacionals de la ITV, la propera publicació del Reial decret que en modifica la reglamentació estatal suposarà una revisió «global i profunda» de l'actual manual de procediment d'aquesta inspecció.

Aeca-ITV va indicar en un comunicat que, en l'elaboració d'aquest nou manual de procediment, tant el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat com aquesta associació han realçat la «permanent col·laboració» que mantenen per treballar en els canvis necessaris. Entre aquestes modificacions es troben la necessitat d'avançar en la sistematització de les inspeccions i en la incorporació de mitjans i informació electrònica per a la seva execució, així com en tecnologies de mesurament d'emissions contaminants i de comprovació dels sistemes de diagnòstic a bord dels vehicles. L'organització va indicar que durant les XXVI Jornades Nacionals de la ITV també s'exposaran els progressos realitzats per a la verificació de les emissions i la detecció de possibles fraus i manipulacions en vehicles dins dels grups de treball del Comitè Internacional per a la Inspecció Tècnica de Vehicles (CITA, per les seves sigles en francès).

D'aquesta forma, els experts del CITA exposaran els motius per què els controls actuals no permeten una revisió «prou eficient» dels vehicles Euro 5 i Euro 6, fet que ha motivat el desenvolupament de projectes com el SET II, que possibilitin trobar procediments per controlar les emissions d'aquests vehicles. Tant Aeca-ITV com els experts que participaran en aquest esdeveniment coincideixen que existeix tecnologia suficient per fer un control més exhaustiu de les emissions contaminants i que és possible una detecció més eficaç de fraus en forma de manipulacions il·legals. «Queda que les normatives pendents de publicar-se i el nou Manual de procediment estiguin preparats i redactats de manera que permetin treure profit de les millores tecnològiques i equipaments disponibles», van afegir.


Comentaris

envia el comentari