Catalunya Diari

Reinicien el programa Activa't a Lleida per ajudar a persones amb càncer de mama

Els exercicis estan supervisats per a una persona llicenciada en ciències de l’activitat física i l’esport

El mes d'octubre s'iniciarà de nou a Lleida el programa Activa't, una proposta d'exercicis per a millorar els efectes dels tractaments, la qualitat de vida i la supervivència de les persones diagnosticades de càncer de mama.

La iniciativa fomenta l'autonomia, l'empoderament, la millora de la mobilitat de les extremitats superiors, la recuperació més ràpida després d'una intervenció quirúrgica i aporta suport psicològic a les persones que se'n beneficien.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del programa Activa't de Lleida
Reinicien el programa Activa’t per a millorar els efectes dels tractaments, la qualitat de vida i la supervivència de les persones diagnosticades de càncer de mama | LleidaDiari.cat

Finalitzarà el mes de maig de 2022

El programa, que està supervisat per una persona llicenciada en ciències de l'activitat física i l'esport, està impulsat per l'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut de l'Àmbit Lleida, la Unitat Funcional de Mama de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) i la Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions i Esports de l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). La iniciativa es portarà a terme dos cops per setmana, amb una hora de durada cada dia. Aquesta edició del programa finalitzarà el mes de maig de 2022.

Informar a les persones beneficiàries directament a les consultes

L'equip sanitari, tant al centre hospitalari com a atenció primària, s'encarregarà d'informar a les persones beneficiàries d'aquesta activitat directament a les consultes, així com de fer-ne les inscripcions.

«S'ha demostrat que l'exercici físic beneficia en molts sentits a les persones diagnosticades de càncer de mama», ha explicat Serafín Morales, facultatiu de la Unitat Funcional de Mama de l'HUAV i investigador de l'IRBLleida. Per aquest motiu, el programa Activa't segueix en funcionament a la demarcació.


Comentaris

envia el comentari