Catalunya Diari

La remodelació del parc de les Basses de Lleida començarà a finals d'any i suposarà una inversió de prop de 4 milions

La zona de parc públic tindrà poc més d'onze hectàrees i algunes de les antigues piscines es convertiran en làmines d'aigua de 30 centímetres
Imatge de les Basses d'Alpicat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida preveu començar a finals d'aquest any les primeres obres de remodelació del parc de les Basses segons el que estableix la proposta urbanística d'ordenació de l'espai que s'ha presentat aquest divendres. La inversió total serà de prop de quatre milions i els treballs s'aniran executant en funció de la disponibilitat pressupostària. La major part dels diners seran públics però un percentatge encara per determinar l'assumirà l'empresa que guanyi el concurs per gestionar el càmping. La licitació es podria fer a mitjans de l'any que ve, un cop s'aprovi el pla especial que requereix aquest equipament, que ha de rebre també el vistiplau de la Generalitat. La zona de parc públic tindrà poc més d'onze hectàrees i algunes de les antigues piscines es convertiran en làmines d'aigua de 30 centímetres on els visitants podran jugar i refrescar-se.

  

  

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, creu que en un termini d'entre dos i tres anys es pot haver executat bona part de la transformació de l'espai, que ha qualificat de una «prioritat» de l'equip de Govern. Les primeres actuacions seran d'adequació dels serveis bàsics (llum, aigua, clavegueram...) i s'anirà avançant en funció dels diners que s'hi puguin destinar. En tot cas, Larrosa ha puntualitzat que «el parc no estarà mai tancat per obres» sinó que es treballarà en zones acotades perquè la resta de l'espai estigui disponible per als usuaris.

 

La proposta urbanística fa una reserva de terrenys per a una futura ampliació del parc, que contempla passar de les vint hectàrees actuals a 27. També preveu per a més endavant la construcció d'un hotel prop de les pistes d'atletisme. La zona del càmping i de l'accés principal suma 5,8 hectàrees. El restaurant estarà obert als visitants del parc, igual que el supermercat, que serà accessible des de l'exterior perquè doni servei als veïns de l'entorn. La inversió prevista a la zona del parc lúdic i infantil, barbacoes i zona esportiva és de dos milions d'euros, als quals cal sumar els 1,8 del càmping i els accessos. Al parc s'hi instal·laran també dos quioscos, un a la zona de pícnic i l'altre que donarà servei a l'espai on hi haurà una pista de bàsquet, una de vòlei platja i una tirolina.

 

A l'entrada principal s'hi construirà una rotonda que distribuirà el trànsit rodat per vials exteriors i un aparcament integrat a l'arbrat actual. Per dins només s'hi podrà anar a peu o en bicicleta. El projecte també preveu un carril bici de doble sentit per l'N-240 que faciliti l'accés dels ciclistes al parc.L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat aquest divendres la proposta de desenvolupament del parc de les Basses i el Pla Especial d'Ordenació del Càmping acompanyat dels tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Rafel Peris, la presidenta del grup municipal del PP, Dolors López, i el portaveu del PP, Joan Vilella, ja que van ser els populars que el passat mes de febrer van presentar una moció que instava a recuperar l'espai mantenint l'essència de parc familiar. També hi eren els representants de l'equip d'arquitectes Arqcoas encarregat de la redacció de la proposta urbanística.Comentaris

envia el comentari