Catalunya Diari

Renovaran tot l’enllumenat del Centre Integral de Mercaderies de Lleida

L’actuació, que anirà a càrrec de la concessionària LleidaLlum, permetrà reduir en un setanta per cent el consum elèctric actual

Imatge d'una llum de baix consum
La Paeria renovarà tot l’enllumenat del Centre Integral de Mercaderies de Lleida per millorar-ne l’eficiència energètica | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida, mitjançant la concessionària LleidaLlum, renovarà tot l'enllumenat exterior públic de la Central Integrada de Mercaderies (CIM), situada al costat del polígon industrial Camí dels Frares, per tal d'aconseguir una millor il·luminació i reduir el consum elèctric, gràcies a una major eficiència energètica.

L'actuació inclou la substitució dels 160 punts de llum actuals de vapor de sodi i de mercuri per noves lluminàries i projectors amb tecnologia LED de la marca Novatilu, amb potències que van dels 120 als 180 W, inferiors a les actuals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un doble objectiu

«Amb aquesta actuació aconseguim un doble objectiu, ja que millorem el servei públic d'enllumenat en una àrea logística important de la ciutat, a la vegada que fem un ús més sostenible de l'energia. A més, l'actuació no té un cost real per a les finances municipals, ja que la financem amb l'estalvi aconseguit en la factura», ha destacat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.

L'estalvi previst en la factura elèctrica és d'entre un 68 i un 77% del consum actual, que permet amortitzar la inversió, pressupostada en 45.685 euros en un termini de sis anys. L'estalvi total anual està calculat en 19.409 euros, dels quals 10.190 euros correspondran a la Paeria i 9.219 a LleidaLlum, que assumirà el finançament d'aquesta millora.


Comentaris

envia el comentari