Catalunya Diari

Renoven les canonades d'aigua i el clavegueram dels carrers Sant Martí i Jaume I

El primer tinent d'alcalde, Toni Postius, ha visitat l'actuació, que compta amb un pressupost de 460.000 euros

Imatge de les obres del carrer Sant Martí de Lleida
La Paeria renova les canonades d'aigua i el clavegueram dels carrers Sant Martí i Jaume I | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida està executant les obres de la segona fase de la renovació de les canonades d'aigua i del col·lector d'aigües residuals del carrer Sant Martí, que es preveu que pugui estar enllestit durant la primera setmana d'agost, mentre que després es treballarà en la renovació del clavegueram del carrer Jaume I, per tenir-lo acabat cap a finals d'agost.

Aquesta obra complementa la primera fase de millora de la xarxa hidràulica d'aquest sector del Centre Històric, que es va dur a terme l'any passat, per renovar clavegueram i xarxa d'aigua en el tram de Sant Martí que va des de Prat de la Riba fins a Camp de Mart.

Aquesta actuació permetrà renovar una xarxa que es trobava molt envellida

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha visitat aquests treballs i ha destacat que aquesta actuació permetrà renovar una xarxa que es trobava molt envellida, prevenint avaries i fuites. A més, ha assenyalat que les obres permeten també millorar l'estat global d'aquests carrers, amb el canvi d'imatge que això comporta pel barri, que ha de permetre que Sant Martí pugui «recuperar l'esplendor de l'entrada natural a la Seu Vella per a molta gent».

L'actuació compta amb un pressupost de 460.000 euros, que s'executen a través del capítol d'inversions de la concessionària Aigües de Lleida. En concret, en el tram del carrer Sant Martí, que abasta des de la Ronda Sant Martí fins al carrer Peralta, es treballa en la renovació de 108 metres de canonada de transport d'aigua potable, de 50 centímetres de diàmetre, i la renovació de 65 metres del col·lector d'aigües residuals i de 6 escomeses domiciliàries.

S'estan acabant de col·locar les canonades i cal fer els enllaços finals

Ara s'estan acabant de col·locar les canonades i cal fer els enllaços finals, abans de poder cobrir i asfaltar el nou paviment. Pel que fa al carrer Jaume I, es renovaran 100 metres del col·lector i 9 escomeses, entre els carrers Sant Martí i Sant Carles. Un cop s'acabi el tram de Sant Martí a principis d'agost, es reobrirà al trànsit. Les obres obliguen a fer ara un desviament pel carrer Canyeret –i contra direcció pel mateix c/ St. Martí.


Comentaris

envia el comentari