Reobre el menjador social de Lleida amb 45 àpats diaris després d’un any tancat per la pandèmia

El menjador social de Lleida, que es troba ubicat al Centre Històric de la ciutat, reobre aquest dijous 1 de juliol amb 45 àpats diaris, després d'un any tancat per la pandèmia, i que només es cuinava menjar per repartir a famílies vulnerables o confinades.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Així i tot, la Fundació Jericó i el Banc dels Aliments, però, volen anar més enllà i reconvertir-lo en un projecte de reinserció social, sostenibilitat mediambiental i comunitat. D'aquesta manera podran oferir una atenció personalitzada per a cadascun dels usuaris, amb el suport d'una integradora social.

 

Reobre el menjador social de Lleida amb 45 àpats diaris després d’un any tancat per la pandèmia

Reobre el Menjador Social de Lleida aquesta setmana. | LleidaDiari.cat

 

La importància del Menjador

A més a més, també es duran a terme diferents tallers de malbaratament alimentari adreçats a tots els veïns del barri que hi vulguin assistir. La gran part dels àpats del Menjador s'elaboraran amb excedents alimentaris procedents de cadenes i botigues d'alimentació i també de diferents donacions d'empreses de càtering, escoles i particulars. 

 

Els impulsors d'aquest projecte destaquen que el Menjador és «molt més que un àpat», ja que l'alimentació és un servei essencial i imprescindible. Així doncs, volen que aquest sigui un punt de trobada per fomentar l'aprofitament alimentari, expliquen, i el volen obrir al barri per crear sinergies entre els veïns del Centre Històric.

 

El Menjador vol ser un referent en integració comunitària, cohesió social i sostenibilitat mediambiental, afegeixen, deixant de banda el vessant «purament assistencial» per ser «agents del canvi a la nostra ciutat».

El dia a dia del Menjador serà gestionat a través una integradora social que farà un seguiment proper de cadascun dels usuaris. L'objectiu d'aquest és detectar millor les necessitats de totes aquelles persones més vulnerables o sense sostre i poder establir plans de treball conjuntament amb serveis socials i altres entitats, que serviran per millorar-ne l'atenció i ajudar-los a sortir d'una situació de vulnerabilitat.