Catalunya Diari

Reobren les autoescoles de Lleida amb mesures de seguretat

Esperen poder fer front a la demanda acumulada amb els exàmens ininterromputs a l'estiu

Una xica conduint amb mascareta
Reobren les autoescoles de Lleida amb "moltes ganes" i amb mesures de seguretat | Freepik

Les autoescoles lleidatanes han reobert aquest dilluns després que la regió sanitària de Lleida hagi passat finalment a fase 2. Ho han fet amb pocs alumnes però «amb moltes ganes» de recuperar la demanda acumulada, tal com ha explicat un dels responsables del centre Anaya La Seu de Lleida, Borja Montori, que ha celebrat que la DGT farà exàmens ininterromputs també a l'estiu.

Aquesta decisió beneficiarà els alumnes que, com la Sheila Gutiérrez, de 22 anys, que tenia l'examen pràctic el 9 de març però es van suspendre pel confinament. Aquest dilluns, la Sheila ha pogut fer una pràctica de recordatori i altres alumnes també s'han acostat fins a l'autoescola per assistir a una classe teòrica, tot i que aquestes es poden seguir fent a distància.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La manca d'examinadors

Un cop desencallat el conflicte amb la Prefectura Provincial de Trànsit per la manca d'examinadors, les autoescoles lleidatanes tornen progressivament a l'activitat aquest dilluns. La DGT ha assignat a la demarcació de Lleida un examinador de suport temporal i aquest territori passa a disposar de 4 examinadors. Està previst que en la fase 3 es recuperin els 7 amb què es contava abans del confinament.

La recuperació de l'activitat es fa amb cita prèvia i amb noves mesures de seguretat a l'aula i a les sessions pràctiques amb el cotxe. A l'interior del centre s'hi han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic automàtic, un purificador d'aire i es pren la temperatura tant a alumnes com treballadors. També s'han recol·locat taules i cadires per ampliar les distancies entre els alumnes a l'aula i s'han anul·lat alguns llocs per seure.

Porten mascareta a les classes teòriques i pràctiques

Tant alumnes com professors porten mascareta a les classes teòriques i també a les pràctiques i abans de començar a circular es neteja totes les parts del vehicle que s'han tocat abans com el volant, els intermitents o el regulador del seient.

A la demarcació de Lleida hi ha gairebé un centenar d'autoescoles, 12 de les quals al Pirineu i Aran que ja estan en funcionament des del 26 de maig, quan des de la DGT se'ls va demanar un "acte de fe", que finalment s'ha materialitzat amb un nou examinador de suport. A partir d'aquest dilluns 8 de juny, s'hi ha afegit les autoescoles de la regió sanitària de Lleida amb tots els protocols de seguretat.


Comentaris

envia el comentari