Catalunya Diari

Reparteixen a Lleida àpats calents a famílies en situació de pobresa que han d'estar confinades

És un projecte del Banc dels Aliments de Lleida i la Fundació Jericó, amb la col·laboració de donacions privades

Pla mig d'un voluntari de la Fundació Jericó preparant els àpats que es repartiran a lleidatans en situació de pobresa
Reparteixen a Lleida àpats calents a famílies en situació de pobresa que han d'estar confinades | LleidaDiari.cat

A més de recollir i repartir aliments a famílies que ho necessiten, i enguany recollir aportacions econòmiques durant el Gran Recapte amb motiu de la pandèmia, el Banc dels Aliments de Lleida ha decidit repartir també àpats calents a domicili a famílies en situació de pobresa que, a més, han d'estar confinades.

És un projecte engegat conjuntament amb la fundació Jericó, que s'encarrega de cuinar aquests àpats, i amb la col·laboració de supermercats, botigues i inclús particulars que els donen aliments. La voluntat de les entitats és servir uns 20 àpats al dia durant els 7 dies de la setmana mentre duri l'estat d'alarma i en total preveuen repartir-ne uns 3.000.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Moltes famílies amb falta de recursos que a més havien d'estar confinades

El director del Banc dels Aliments, Oriol Berenguer, explica que el projecte neix perquè es va comprovar que havia moltes famílies amb falta de recursos que a més havien d'estar confinades per haver donat positiu o haver estat en contacte amb algun positiu i que, per tant, no podien accedir físicament als serveis de distribució d'aliments habituals. A més, destaca, que han volgut avançar-se i donar resposta a aquestes famílies, «preveient una intensificació de la pandèmia i que vénen mesos de molt fred». El Banc d'Aliments s'encarrega de la distribució d'aquests menús cada migdia. De moment, els primers dies d'aquest projecte, que s'ha iniciat aquesta setmana, han repartit 6 àpats diaris.

El president de la Fundació Jericó, Ramon Niubó, explica que els àpats s'elaboren al menjador social de la fundació que, en aquests moments, a causa de la pandèmia, no pot oferir els 150 àpats al dia que acostumaven a fer. Amb la covid-19, cuinen pels usuaris de la residència del costat on s'hi allotgen una cinquantena de persones i ho complementen amb el servei d'àpats calents a domicili. Preparen dues carmanyoles al dia per a cada persona del nucli familiar; un per dinar i un per sopar, explica Niubó. Normalment hi ha un entrant, normalment amanida, un plat calent i unes postres, que normalment són fruita o iogurt. Tot i que han calculat fer 20 àpats calents al dia a domicili, assegura que es podria arribar a més gent si les entitats socials ho demanen.

Aquest servei es realitza en coordinació amb les entitats socials de la ciutat i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Lleida i és possible gràcies a un equip de voluntaris i els col·laboradors habituals de les entitats que estan participant en aquest projecte de solidaritat.


Comentaris

envia el comentari