Catalunya Diari

Reservades 3.347 entrades mitjançant l'aplicació de cita prèvia per accedir al cementiri de Lleida

L'aforament està limitat a 2.000 persones simultànies i a un màxim d'una hora i mitja de visita per facilitar la rotació

Pla obert de l'interior del Cementiri Municipal de Lleida
Reservades 3.347 entrades mitjançant l'aplicació de cita prèvia per accedir al cementiri de Lleida per Tots Sants | LleidaDiari.cat

L'aplicació habilitada per l'Ajuntament de Lleida per reservar l'entrada al Cementiri Municipal per la festivitat de Tots Sants ja ha rebut 3.347 reserves, la majoria per a la festivitat de l'1 de novembre, però també pels dies previs, el 30 i 31 d'octubre.

L'aforament està limitat a un màxim de 2.000 persones simultànies i a un màxim d'una hora i mitja de visita per tal de facilitar la rotació dels assistents i evitar aglomeracions en el marc de la pandèmia. És per això que aquest cap de setmana es reforçarà el personal del cementiri amb controladors d'accés, treballadors de la regidoria, agents cívics, voluntaris de Protecció Civil i agents de la Guàrdia Urbana.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Controlar l'aforament en la situació actual d'alerta sanitària per l'epidèmia de la covid-19

Les persones que vulguin visitar el Cementiri Municipal del 30 d'octubre a l'1 de novembre han de demanar cita prèvia a través de l'aplicació, que s'ha posat en marxa per controlar l'aforament en la situació actual d'alerta sanitària per l'epidèmia de la covid-19. Des de la Paeria informen que no cal imprimir les entrades, ja que es podran mostrar des del mòbil. A més, partir d'aquest dimarts, també es podran reservar visites per telèfon al 973 700 313.

El dispositiu que prepara el departament de Salut Pública intensificarà el control d'accés, que es farà únicament per la porta principal, i la informació als visitants. Així, la plantilla de treballadors del cementiri es veurà complementada amb controladors d'accés, treballadors de la regidoria, agents cívics i voluntaris de protecció civil, que orientaran als visitants, a més dels agents de la Guàrdia Urbana, que vetllaran en tot moment per dirigir el trànsit i evitar qualsevol incident. També es preveu un reforç de la senyalització dels circuits d'entrada i sortida per evitar que hi hagi persones que es desorientin i passin més estona de la necessària al recinte.

Totes les persones que vulguin anar-hi hauran de complir a més amb les mesures de seguretat

Pel que fa a les persones vulnerables, la Paeria desaconsella que vagin al cementiri els dies de major afluència i els recorda que el Cementiri obre tot l'any. Des del passat dia 24 i fins al 2 de novembre el recinte funciona amb horari ampliat i romandrà obert cada dia sense interrupcions des de les de nou del matí fins a dos quarts de set de la tarda.

Totes les persones que vulguin anar-hi hauran de complir a més amb les mesures de seguretat sanitària establerta, que inclouen l'ús de la mascareta en tot moment, la prohibició de portar-hi menjar o beure i de fumar a les instal·lacions i les recomanacions de portar gel hidroalcohòlic, aigua i guants d'ús individual per netejar nínxols i tombes i per agafar escales. Els lavabos romandran tancats, perquè no se'n pot garantir la neteja continuada.


Comentaris

envia el comentari