Catalunya Diari

El responsable de les plantes covid-19 a l'Arnau alerta que la setmana que ve serà «crítica»

Actualment hi ha 58 malalts ingressats, 11 dels quals a les sales UCI

Pla general de la façana principal de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
El responsable de les plantes covid-19 a l'Arnau de Vilanova de Lleida alerta que la setmana que ve serà "crítica" | LleidaDiari.cat

El responsable de les plantes covid-19 a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el doctor José Luís Morales-Rull, ha alertat que la setmana que ve serà «crítica».

En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor ha assenyalat que els preocupa que els casos comunitaris segueixin augmentant, i això es traslladi en un risc que posi el centre «en escac». L'Arnau de Vilanova té 58 pacients que ocupen dues plantes, 11 dels quals a les sales UCI, i ja en tenen preparada una tercera per si fos necessària. Segons Morales-Rull, malgrat l'edat mitjana del malalt és de 60 anys, cada vegada veuen més casos de la franja que va dels 48 als 55. Ingressos de joves d'entre 15 a 25 no en tenen, però alerta que són «vectors de transmissió».

Estem buscant l'equilibri i preparats per ampliar la capacitat

«No estem saturats, però estem buscant l'equilibri i preparats per ampliar la capacitat», ha assenyalat aquest dissabte el doctor José Luís Morales-Rull. El responsable mèdic ha explicat que el creixement de casos que s'esperava de cara a dilluns, ja es va veure dijous. «Això ens ha fet tornar a calcular les nostres expectatives, i ara hem de veure si el nivell de casos s'estabilitza o ens ficarà en problemes», ha subratllat. «Dubto que hi hagi una baixada en el nombre de casos, el risc és que el repunt porti problemes», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari