Catalunya Diari

Restaurants i bars de Ponent es preparen per entrar a la fase 1

'El Gat' de Tàrrega habilita la terrassa per acollir 50 persones i els seus treballadors serviran el bufet lliure
Pla mitjà d'un treballador del restaurant El Gat de Tàrrega
Restaurants i bars de Ponent es preparen per entrar a la fase 1 | LleidaDiari.cat

Restaurants i bars de la regió sanitària de Lleida es preparen per si finalment aquest territori entra a la fase 1 dilluns. En el cas del restaurant 'El Gat' de Tàrrega, que gestiona l'Associació Alba, aquesta obertura parcial els permetria treure de l'ERTO a un 45% de la plantilla, ja que la terrassa, amb capacitat per a 100 persones, en podrà acollir 50.

 

La gestora d'El Gat, Alba Maria Cruz, ha explicat que aquest divendres s'han instal·lat dispensadors de gel bactericida a l'entrada per desinfectar tant les mans com el calçat. També mampares per protegir el menjar i per protegir treballadors i clients a les caixes. En el seu cas, en oferir a més bufet lliure, un dels treballadors s'encarregarà de servir el menjar.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Durant aquests dos mesos van haver de fer un ERTO al 80% de la plantilla

Alba Maria Cruz explica que durant aquests dos mesos van haver de fer un ERTO al 80% de la plantilla. Si es confirma que dilluns s'entra a la fase 1, però, hi continuarà només el 35% i esperen que en uns dies es pugui reincorporar tothom segons com evolucioni la desescalada. Cruz recorda que en el seu cas, que tots els treballadors puguin tornar a la feina és molt important, ja que el 40% de la plantilla són persones amb discapacitat i tenen «més dificultats a l'hora de trobar feina».

 

Per poder obrir dilluns, aquest divendres han estat ultimant les mesures per seguir tots els protocols establerts pel govern espanyol. Així, explica Cruz, han fet separacions dins del restaurant i tenen els Equips de Protecció Individual necessaris per poder treballar amb seguretat. També continuaran oferint servei de bufet lliure, però «assistit», ja que un dels treballadors serà l'encarregat de servir el menjar. Han posat mampares al bufet perquè el menjar estigui protegit i també a la caixa per protegir clients i treballadors.

Pla tancat d'un cartell i una ampolla de gel desinfectant
'El Gat' de Tàrrega habilita la terrassa per acollir 50 persones | LleidaDiari.cat

 

Han incorporat són un dispensador automàtic per les mans

Altres mesures de seguretat que han incorporat són un dispensador automàtic per les mans a l'entrada, perquè no calgui tocar-lo per accedir al producte, i també una estora amb gel bactericida a l'entrada per desinfectar el calçat. A més, s'ha senyalitzat tota la superfície per controlar les distàncies.

 

Cruz reconeix que estan «molt il·lusionats» per tornar a obrir. «Esperem que els nostres clients confiïn en nosaltres, facin poble i inverteixin en comerços locals». Destaca que un dels seus «forts» és precisament la terrassa, ja que té una capacitat de 100 persones. A partir de dilluns, si s'aprova l'entrada a la fase 1, en podrà acollir 50. Confien, així, que amb la terrassa, el bufet lliure i el menjar per endur que seguiran oferint, puguin tirar endavant.



Comentaris

envia el comentari