Catalunya Diari

Retiren les garrafes d'aigua de la marca Eroski per una possible contaminació

Aquest mateix dimarts ja es van retirar diverses ampolles de la marca Condis

Ampolles, en arxiu
Ampolles, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'Agència de Salut Pública ha informat aquest migdia que han procedit amb la retirada de les ampolles d'1,5 litres i de 5 litres de la cadena de supermercats Eroski. El que més crida l'atenció de tot plegat és que la mateixa agència espanyola ja va procedir aquest dimarts amb la retirada de les garrafes de 5 litres de la marca Condis per diversos casos d'irritacions digestives. 

Les primeres investigacions després de la retirada indiquen que una contaminació durant l'envasament de les ampolles podria haver estat la causa d'aquesta contaminació. Aquesta, de fet, hauria afectat les línies d’envasament amb productes químics provinents d’una dotació de lots que estava en procés de neteja i desinfecció.

Una relació directa amb la marca Condis

I és que la detecció del problema s'ha dut a terme mentre es duien a terme les pertinents investigacions de les actuacions a Aigua del Montseny, envasador d'AIGUANEU. Ha estat en aquest punt i després de la denúncia d'ahir d'un ciutadà als Mossos d'Esquadra assegurant que va patir irritacions al tracte digestiu per la ingesta d'aigua Condis, on els investigadors han verificat que el lot 120721 també podria estar contaminat. 

Demanen abstenir-se del consum d'aigua Eroski 

L'Agència de Salut pública, després de detectar la intoxicació en el cas de les ampolles de la marca del País Basc, Eroski, també ha demanat que els que l'hagin comprat s'abstinguin de consumir-la. 

Les ampolles d'aigua de la marca Eroski, en arxiu
Les ampolles d'aigua de la marca Eroski, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

De fet, ahir mateix el Departament de Salut de la Generalitat ja va demanar a les persones que puguin tenir un envàs d'aquest producte del lot 120721 —que és el mateix que afecta ara a les garrafes de la marca Eroski— que no el consumissin. Les primeres investigacions van determinar que alguns envasos d’aquesta presentació i lot feien mala olor quan s’obrien i mal sabor a l'intentar ingerir-los.


Comentaris

envia el comentari