Catalunya Diari

Retiren els dos antics quioscos de premsa de la Rambla Ferran

Des de la Paeria expliquen que es trobaven malmesos i sense ús des de fa temps

La retirada dels dos antics quioscs de premsa que hi havia a la Rambla Ferran de Lleida, dues construccions que es trobaven en desús des de feia temps i que estaven força deteriorades, s'han retirat aquest dilluns amb l'objectiu d'endreçar aquest espai per a vianants.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha visitat avui les tasques de retirada d'aquests elements i ha assenyalat que «aquests dos quioscs ja fa temps que no tenien cap funció i el que fem és retirar-los amb la intenció d'alinear les terrasses i fer una Rambla més hospitalària». «En algun moment ens vam plantejar la possibilitat de fer-ne un altre ús o fins i tot obrir-ho a col·laboracions publicoprivades, però les condicions en què es troben fan inviable la seva recuperació», ha afegit Pueyo.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que «una de les actuacions que ens vam posar com a objectiu del govern municipal va ser endreçar tot el que és la Rambla Ferran, d'una banda actuant sobre les terrasses, posant-les totes afilerades per facilitar el trànsit de vianants i que les bicicletes passin per on toqui, i per altra banda retirar tots els elements obsolets i que no funcionaven».

Imatge de la retirada dels quioscos de la Rambla Ferran de Lleida
Retiren els dos antics quioscos de premsa de la Rambla Ferran | LleidaDiari.cat

Ja s'havien retirat diverses terrasses que estaven ancorades al paviment

Prèviament ja s'havien retirat diverses terrasses que estaven ancorades al paviment i impedien el pas. Postius ha assenyalat que es va valorar la possibilitat de recuperar aquests quioscs, però la construcció es trobava en molt males condicions i els tècnics van aconsellar que s'enderroquessin.

«Això no vol dir que no puguin posar d'altres elements en un futur, en aquests emplaçaments, però el que farem ara és retirar-los. El cost d'actuació és de poc més de 800 euros per cada quiosc i crec que el guany serà evident tant pels vianants com de l'ús que se'n pugui fer de la rambla», ha afirmat Postius.

També han participat en la visita la tinent d'alcalde i regidora del barri, Sandra Castro, i el regidor Joan Ramon Castro, així com la presidenta de l'associació de veïns de Noguerola-Estació-Segre, Anna Costa.


Comentaris

envia el comentari