Catalunya Diari

Retro City

Retro City| Lluc Capacete

 La Smart City de l’alcalde del PSOE-PSC de Lleida, Àngel Ros, és més una “Retro” city. I és que “En casa de herrero cuchillo de palo”, tot un doctor en informàtica com l’alcalde de Lleida sembla haver perdut alguns dels coneixements de la facultat després de tants anys sense exercir i vivint de la política. 
 
A magraners no només li faltava tenir la desconnexió geogràfica i de serveis que pateix ara mateix per part de l’ajuntament, sinó que ara li afegim el súmmum de l’aïllament del segle XXI, una fallada d’una setmana de la connexió a la xarxa a causa de la pluja i el poc manteniment de les instal·lacions.
 
I és que l’equip de govern del PSOE-PSC ens diu que quina culpa en tenen ells, la fibra és d’una companyia, diuen, ja ho reclamem... Els hi volem recordar a l’Equip de Govern del PSOE-PSC de Lleida que són ells, amb els nostres diners, els que contracten a qui ofereix el servei, i que precisament estan contractant una companyia com Movistar que escatima en recursos de manteniment i el que és més greu, en els seus treballadors, per tal d’obtenir els pornogràfics beneficis dels quals gaudeixen.
 
I això per què? Per tenir fallades del sistema que afecten els ingressos de petites i mitjanes empreses, que es queden sense telèfons i sense accedir a les seves Bases de dades a la xarxa, botiguers que no poden passar targetes de crèdit, gent que utilitza el sistema d’avis d’emergència i que queda inutilitzat....? A casa meva, si una companyia ens pren el pèl, la canviem; i en una ciutat com Barcelona, Ada Colau i el seu consistori estan revisant tots els contractes amb la seva companyia de serveis de telecomunicacions, precisament Movistar.
 
Tenim Fallades de la xarxa de llarga durada, però és que a més tenim zones deficitàries de wifi a la ciutat com Llívia o l'estafa que suposa el Parc Tecnològic. En ple segle XXI, el món de la informació, tenim gent navegant a velocitats que recorden les de principis de segle. I tot perquè no s’ha complert el conveni entre el PSOE-PSC i Movistar pel que es deia que la fibra òptica havia d’estar arreu de Lleida el primer trimestre de 2015. Volen més raons per canviar de proveïdor?
 
Celebrem que grups de l’esquerra social del consistori facin incidència en aquest punt, com el Comú i la Crida, i ens congratulem de què altres grups com ERC Avancem rectifiquin i, dijous passat per la premsa, o reclamin. Només els hi falta votar a favor al Ple de l’ajuntament, ja que fa 10 dies al Ple de 25/09/2015 ERC Avancem es va abstenir en el punt en la moció que demanava rescindir el contracte amb Movistar. La resta que va votar en contra... bé ja sabem qui defensa als treballadors, no? El pervers argument de què si no afavorim les empreses, hi ha més atur; fa anys que va retorçant-se amb la vènia de partits com Ciutadans, PP o PSOE-PSC, cada dia afavorim més a les grans empreses sense revertir en els de baix.
 
A Roma al segle II a. de C. als esclaus se’ls hi donava, a canvi de la seva feina, sostre i menjar, al segle XXI creieu que hem canviat gaire?
 
Lluc Capacete, secretari general de Podem Ciutat de Lleida


Comentaris

envia el comentari