Catalunya Diari

Ribes i Córdoba també seran regidors no adscrits a la Paeria i el grup de Cs es queda sense representants

L'informe jurídic encarregat per alcaldia avala que passin a tenir aquesta condició, de la mateixa manera que Burrel

Els fins ara regidors de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes i José María Córdoba, passaran a ser regidors no adscrits, després que així ho hagi avalat l'informe jurídic encarregat per alcaldia arran de la decisió de la direcció de Cs d'expulsar-los del partit.

En principi, en el ple de divendres s'adonarà de la nova condició que adquiriran Ribes i Córboda a la Paeria, a no ser que el jutge acabi acceptant les mesures cautelars que han sol·licitat. Així, el grup de Ciutadans quedarà dissolt al consistori lleidatà en quedar-se sense cap representant després que en el ple de setembre s'oficialitzés també del pas a regidora no adscrita de Maria Burrel, en aquest cas després d'haver estat expulsada del grup municipal de Cs.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cal recordar que el grup municipal de Cs a la Paeria de Lleida va decidir expulsar la regidora Maria Burrel, a la qual la direcció de Cs volia imposar com a portaveu del grup en lloc d'Àngeles Ribes.

Pla mitjà de la portaveu de Cs a l'Ajuntament de Lleida
Ribes i Córdoba també seran regidors no adscrits a la Paeria de Lleida i el grup de Cs es queda sense representants | LleidaDiari.cat

Pla mitjà de la portaveu de Cs a l'Ajuntament de Lleida

Els tres passaran a ser regidors no adscrits

A la vegada, José María Córdoba va esdevenir el portaveu adjunt, lloc que fins aleshores ocupava Burrel. Ciutadans va respondre expulsant del partit Ribes i Córdoba. Arran d'ambdues decisions, la del grup municipal i la del partit, els tres passaran a ser regidors no adscrits, condició que Burrel ja va adquirir en el ple corresponent al mes de setembre.

Tot i això, Ribes i Córdoba van presentar fa un parell de setmanes una demanda judicial contra Ciutadans per la seva expulsió del partit. En aquesta, sol·licitaven al jutge mesures cautelars per tal que és no es faci efectiu el seu pas a regidors no adscrits al consistori lleidatà mentre no es resolgui aquesta demanda. Per la seva banda, Maria Burrel també va recórrer a la justícia el seu pas a regidora no adscrita i, si escau, el jutge li va denegar les mesures cautelars que sol·licitava mentre tampoc es resolgués la demanda presentada.


Comentaris

envia el comentari