Catalunya Diari

La Policia Nacional exhibeix la seva nova adquisició: els rifles antidrons

L'arma s'utilitza per neutralitzar drons que sobrevolen espais protegits

El rifle antidrons permet neutralitzar aquells drons que sobrevolen espais protegits
El rifle antidrons permet neutralitzar aquells drons que sobrevolen espais protegits | Instagram (@policianacional)

La Policia Nacional ha volgut exhibir a través de les xarxes socials la seva última adquisició: un rifle antidrons. Aquesta nova arma és una de les més sofisticades que té el cos de policia i serveix per neutralitzar aquells drons que sobrevolen espais protegits. Segons han indicat, les armes ja han estat posades en pràctica i es van utilitzar durant la final de Champions, a Madrid, i també durant la final de la Copa del Rei, a Sevilla.

Un raig invisible neutralitza el contacte del dron amb el seu propietari

Aquesta sofisticada arma té un abast de fins a dos quilòmetres i una mira telescòpica amb la qual s'apunta al dron. També disposa d'un raig invisible que es dispara al dron tot neutralitzat el contacte «del vehicle aeri no tripulat» amb el seu propietari. D'aquesta manera, els agents poden prendre el control del vehicle i desviar-lo cap a una de les zones de seguretat.

L'objectiu d'utilitzar aquestes armes als estadis de futbol mentre es disputa algun partit no és altra que la d'evitar que es captin i s'enregistrin imatges il·lícites. Un dels trets que més ha impactat als usuaris ha estat les grans dimensions que té l'arma quelcom que alguns consideren «excessiu» tenint en compte que s'exhibeixen en un estadi de futbol.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari