Catalunya Diari

Roben una dotzena d'endoscopis a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida valorats en 411.180 euros

Roben una dotzena d'endoscopis a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida valorats en 411.180 euros| Redacció - Fotografia: Mossos d'Esquadra

 

 rebentar la porta de la sortida d’emergència amb un estri contundent. 

Els detinguts són dos homes (un pare i el seu fill) de un de 33 i 61 anys i dues dones de 25 i  64 anys, tots ells veïns de Manresa. Els detinguts portaven documentació veneçolana i colombiana i s’estan fent les gestions corresponents per determinar la seva veritable identitat. Cap dels arrestats tenia antecedents previs per fets similars.
 
Fins al moment als detinguts se’ls imputen els robatoris comesos durant aquest estiu a sis centres hospitalaris de Catalunya i dos a Navarra però no es descarta que siguin els responsables d’altres fets de característiques similars. El material robat fins al moment està valorat en més d’un milió d’euros.
 
El grup actuava de manera estructurada i seguien sempre un mateix patró d’actuació: entraven als centres hospitalaris per separat de manera discreta i mentre uns feien tasques de vigilància  els altres integrants recercaven el material mèdic que volien sostreure. La tria dels estris sanitaris es feia en funció del seu valor material i la seva fàcil introducció en el mercat negre tot i que acostumaven a robar instruments de diagnòstic. Posteriorment enviaven el material sostret a Amèrica del Sud via paqueteria on era venut al mercat negre.


Comentaris

envia el comentari