Catalunya Diari

Ros cessa a Marta Camps com a primera tinent d'alcalde

Ros cessa a Marta Camps com a primera tinent d'alcalde| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha cessat aquest dimecres Marta Camps com a primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme per motiu “de falta de confiança en el darrer any i mig, aguditzada en les darreres dates per les manifestacions públiques realitzades per la pròpia Camps, reconeixent ella mateixa que havia canviat la relació amb l’alcalde i transmetent una manca total de confiança i sintonia amb el paer en cap". Provisionalment, s’assignen les delegacions de signatures de Camps a la tinent d’alcalde Montse Mínguez.

  

Donat que les tinences d’alcaldia representen els primers col·laboradors de l’alcalde, càrrecs basats en la capacitat i confiança i “faltant aquesta darrera de forma reiterada aquest darrer any i mig” l’alcalde ha resolt cessar en les seves funcions a Camps, que passa a ser regidora del grup municipal socialista.

  

 

  

Les funcions que assumia fins ara Marta Camps queden reorganitzades de la següent manera: els actuals tinents d’alcalde del 2 al 6 passen a ocupar els llocs de l’1 al 5 i el sisè tinent d’alcalde serà el regidor Joan Gómez. Les funcions de la regidoria d’Urbanisme les desenvoluparà el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, excepte en els àmbits de Mobilitat i OMAC, que passen a dependre del regidor Joan Gómez.

  

 

  

D’acord amb l’ordenament municipal, al proper ple es donarà compte d’aquests nomenaments per decret. Així mateix, l’alcalde proposarà al ple el cessament de la directora de Serveis d’Urbanisme, Teresa Serentill. Totes les seves funcions les assumirà Josep Farrero, també director de Serveis d’Economia.

  

 

  

El paer en cap proposarà, en la propera junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, que es convocarà juntament amb el proper ple, una reestructuració de l’EMU. L’empresa passarà, una vegada acabat el procés pertinent, a ser una unitat orgànica de l’Ajuntament de Lleida amb el nom d’Oficina Municipal d’Habitatge Social, tasca a la que es dedicarà, adscrita a la regidora de Serveis a les Persones.

  

 

  

Ja inicialment, per fer el procés d’absorció de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, la tinenta d’alcalde Montse Mínguez es proposarà com a presidenta de l’EMU fins que es reconverteixi en l’Oficina Municipal d’Habitatge Social. En la Junta General i el proper ple es faran els canvis en els òrgans de govern de l’EMU corresponents a la nova estructura municipal.

Comentaris

envia el comentari