Catalunya Diari

Ros diu que la Paeria no destinarà diners a la retirada de plaques franquistes a Lleida

El paer en cap assenyala que si a algú li molesten que «agafi una escala, la descargoli i la tregui»

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que la Paeria no destinarà ni un sol euro a retirar les 342 plaques franquistes que hi ha en diferents edificis de la ciutat. El paer en cap ha assenyalat que si a algú li molesten que és lliure per «agafar una escala, descargolar-la i treure-la». Ros considera que no s'han de destinar partides pressupostàries a retirar aquestes plaques on hi posa «Ministerio de la Vivienda i hi ha el jou i les fletxes» perquè es tracta d'un problema del propietari de l'habitatge en qüestió i si la comunitat està d'acord en treure-la són ells mateixos que ho han de fer. Ros també ha desvinculat aquesta qüestió del debat sobre l'eliminació dels noms franquistes dels carrers de Lleida i ha reiterat que ja ho van fer als anys 80.

Àngel Ros ha volgut tancar el debat sobre la possibilitat que la Paeria engegués un pla per retirar les més de 300 plaques franquistes que hi ha a la ciutat, majoritàriament en edificis de titularitat privada. En aquest sentit, ha remarcat que els deures en matèria de recuperació de la memòria històrica ja s'han fet i no s'obrirà cap partida de retirada de les plaques. D'aquesta manera, ha instat als propietaris dels edificis a retirar ells mateixos les plaques si així ho creuen convenient.

 

Ros també ha recordat que la retirada d'aquestes plaques no s'ha de barrejar amb el debat sobre l'eliminació dels noms franquistes dels carrers de la ciutat i ha assegurat que ja es van fer els deures als anys 80 quan es van canviar 59 noms de carrers. Tot i això, la plataforma Lleida Lliure de franquisme, que compta amb el suport de diverses personalitats i partits com la CUP, ERC i CSQP recull adhesions per demanar la retirada de vuit carrers de diferents persones vinculades amb el franquisme.Comentaris

envia el comentari