Catalunya Diari

Ros s'incorpora al seu nou càrrec d'ambaixador d'Espanya a Andorra

Està previst que l'exalcalde de Lleida lliuri a finals de mes les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives

El nou ambaixador d'Espanya a Andorra i exalcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha incorporat aquest dilluns al seu nou càrrec, segons informa l'Agència de Notícies Andorra citant fonts de l'ambaixada. El també president del Partit dels Socialistes de Catalunya substitueix Manuel Montobbio, que passa a ocupar la representació oficial i permanent d'Espanya al Consell d'Europa a Estrasburg. Està previst que a finals d'aquest mes, el dimecres 29, Ros lliuri les cartes credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, segons han indicat des del Bisbat d'Urgell.

Tot plegat, arriba després que el Consell de Ministres aprovés el seu nomenament el passat 3 d'agost, un cop l'executiu andorrà li va concedir el seu plàcet. Recentment, l'Associació de Diplomàtics espanyols hi va mostrar la seva «disconformitat» perquè considera que és un nomenament «polític» fent referència al fet que aquest no té a veure amb la carrera diplomàtica.

En aquest sentit, l'Associació de Diplomàtics espanyols apunta que aquesta discrecionalitat no pot ni ha de convertir-se en arbitrarietat, basar-se en criteris partidistes o servir per garantir una «sortida institucional» per a persones a les quals es vulgui beneficiar en detriment dels funcionaris diplomàtics, «que són els professionals en aquesta matèria». L'ADE assegura que ser ambaixador d'Espanya «no s'improvisa ni s'aprèn en pocs anys» i assenyala que és la conseqüència última d'una carrera professional que s'inicia en superar unes oposicions «exigents» i que es continua amb una dilatada experiència després de «molts anys de treball consagrats a salvaguardar els interessos» d'Espanya tant a l'estranger com al propi país.

 

La renúncia de Ros i el futur de la Paeria

La seva dimissió com a paer en cap, després de catorze anys com a alcalde de Lleida, es va formalitzar el passat 14 d'agost, quan el ple municipal de la capital del Segrià va acceptar la seva renúncia. Està previst que el dia vinent 29 se celebri una nova sessió per escollir el seu substitut a l'alcaldia. En aquest sentit, Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, van formalitzar les seves opcions la setmana passada al presentar les respectives candidatures a les primàries que ha posat en marxa l'agrupació local del PSC de la capital del Segrià.

La persona que surti escollida estarà al capdavant de la Paeria i que, a la vegada, serà el candidat del partit en les eleccions municipals del 2019. El termini per presentar-se finalitzava a les 20.00 hores de dijous passat i, tal com s'esperava, les de Mínguez i Larrosa van ser les dues úniques candidatures que va rebre el partit.


Comentaris

envia el comentari