Catalunya Diari

Ryanair cancel·la més de 400 vols a causa de la vaga d’aquest divendres

Els viatges afectats tenien connexió amb Bèlgica, Suècia, Irlanda i Alemanya

Pasajeros de un vuelo de Ryanair
Passatgers d'un vol de Ryanair | EFE
 

La companyia irlandesa Ryanair ha cancel·lat més de 400 vols que tenien com a destinació o origen els països de Bèlgica, Suècia, Irlanda i Alemanya, a causa de la vaga de pilots que hi ha convocada per aquest divendres, 10 d’agost. Del total de cancel·lacions, 104 vols tenien connexió amb Bèlgica, 22 amb Suècia, 20 amb Irlanda i 250 amb Alemanya. L’aerolínia ha fet públic un comunicat on «transmet les més sinceres disculpes als clients per qualsevol inconvenient que pugui causar aquesta vaga innecessària».

Afectats 14 vols d'aeroports catalans

L’actuació dels pilots de Ryanair ha afectat un total de 14 vols que tenien com a origen o destinació algun aeroport català. En aquest sentit, els viatges que han patit els efectes de la cancel·lació són els següents:

Aeroport de Barcelona – El Prat

FR2921 - Brussel·les Zaventem - Barcelona El Prat

FR2922 - Barcelona El Prat - Brussel·les Zaventem

FR2938 - Brussel·les Zaventem - Barcelona El Prat 

FR2939 - Barcelona El Prat - Brussel·les Zaventem

FR1935 - Estocolm Skavsta - Barcelona El Prat

FR1936 - Barcelona El Prat - Estocolm Skavsta 

FR132 - Berlin Schönefeld - Barcelona El Prat 

FR133 - Barcelona El Prat - Berlin Schönefeld 

FR1680 - Frankfurt International - Barcelona El Prat 

FR1681 - Barcelona El Prat - Frankfurt International

Aeroport de Girona

FR6390 - Düsseldorf Weeze - Girona Costa Brava 

FR6391 - Girona Costa Brava - Düsseldorf Weeze 

FR4274 - Frankfurt International - Girona Costa Brava 

FR4275 - Girona Costa Brava - Frankfurt International 

Imatge d'un avió de Ryanair.
Imatge d'un avió de Ryanair. | Cedida.

Alemanya és el país més afectat per la vaga

Originalment, la vaga va ser convocada a Holanda a càrrec de l’associació neerlandesa de pilots, i posteriorment s'hi van sumar altres països. Alemanya és el país en el qual més vols han resultat afectats, i els clients que s’han vist esquitxats per l’aturada no han estat informats fins a la tarda d’ahir, a causa que els pilots germànics van prendre la decisió d’apuntar-se a la convocatòria en l’últim moment.

Per la seva banda, els passatgers afectats de Bèlgica, Suècia i Irlanda van rebre la informació mitjançant SMS o correu electrònic el passat divendres, 3 d’agost. Es tracta així de la vaga de treballadors més gran que ha tingut Ryanair en la seva història, arribant a tindre que cancel·lar fins a 400 vols. D'aquests, un total de 82 tenen Espanya com a punt d’origen o destinació.

Ryanair no indemnitzarà els afectats 

La companyia s’ha pronunciat al respecte, i ha assegurat que tots els passatgers que hagin patit alguna cancel·lació seran reubicats a vols alternatius, o bé se’ls reemborsarà els diners del bitllet.

Amb tot, Ryanair es nega a fer cap altre tipus de compensacions, i manifesta que no tenen l’obligació de pagar indemnitzacions a aquells passatgers que hagin patit les conseqüències de la vaga perquè «el sindicat està actuant de manera irraonable i d’una forma que està fora del control de l’aerolínia». Per aquest motiu, diversos clients que ja es van veure afectats durant les aturades dels dies 25 i 26 de juliol han manifestat la seva disconformitat amb aquesta decisió de la companyia.


Comentaris

envia el comentari