Catalunya Diari

Salut amplia a 7 barris de Lleida ciutat els cribratges contra la Covid

Es fan proves de detecció de la COVID-19 a persones asimptomàtiques a partir de 16 anys, amb independència del seu lloc de residència

Una ciutadana se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell
Salut amplia a 7 barris de Lleida ciutat i a més municipis de la Regió Sanitària Lleida els cribratges intensius de COVID-19| LleidaDiari.cat

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la Covid-19 a Catalunya, a partir de dissabte dia 5 de desembre es realitzaran tests en 7 barris de la ciutat de Lleida i en més municipis de la Regió Sanitària Lleida.

A la capital es faran proves a Pardinyes, Centre Històric, Noguerola, Mariola, Cappont, Camp d'Esports-Joc de la Bola i Bordeta, i també estan previstes, per ara, a Artesa de Segre, Mollerussa i Albatàrrec.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Dates i lloc de les proves

Les dates i els llocs dels cribratges intensius són els següents:

Setmana del 30 de novembre al 6 de desembre

Lleida. Pavelló Onze de Setembre. Fins divendres 4 de desembre, de 16h a 20h.
Lleida. Pardinyes. Dissabte 5 de desembre, de 9.30h a 15h, Pavelló Barris Nord.

Setmana del 7 al 13 de desembre

Lleida. Centre Històric. Dilluns 7 i dimarts 8 de desembre, de 16h a 20h, Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).
Artesa de Segre. Dijous 10 de desembre, de 8h a 15h, al Cubbtural; i de 17h a 20h, al Centre d'atenció primària (CAP).
Albatàrrec. Cribratge adreçat als municipis d'Albatàrrec, Artesa de Lleida, Puigverd, Aspa, Sudanell, Sunyer, Montoliu, Alcanó, Torrebesses, Alfés i Sarroca. Dimecres 9 i dijous 10 de desembre, de 10h a 13h i de 15h a 19h, Casal Cultural.
Mollerussa. Cribratge adreçat als municipis de Barbens, Bell-lloch d'Urgell, Bellvís, Castellnou de Seana, Palau d'Anglesola, El Poal, Els Alamús, Els Arcs, Fondarella, Golmés, Ivars d'Urgell, Linyola, Miralcamp, Puiggròs, Sidamon, Torregrossa, Vallverd, Vila-sana i Vilanova de Bellpuig. Del dimecres 9 al divendres 11 de desembre, de 9h a 13h i de 15h a 19h, Pavelló Firal.
Lleida. Noguerola. Divendres 11 de desembre, de 16h a 20h, Llar Municipal de Democràcia.
Alpicat. Cribratge adreçat als municipis d'Albesa, Alcoletge, Alpicat, Benavent de Segrià, Corbins, La Portella, Rosselló, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de la Barca i Vilanova de Segrià. Dissabte 12 i diumenge 13 de desembre, de 9h a 13h i de 16h a 19h, Sala La Unió.

Setmana del 14 al 20 de desembre
Lleida. Mariola. Lloc i data a determinar.
Lleida. Cappont. Dissabte 19 de desembre, de 10h a 13h i de 16h a 20h, Pavelló de Cappont.
Lleida. Camp d'Esports – Joc de la Bola. Lloc i data a determinar.
Lleida. Bordeta. Lloc i data a determinar.

Població asimptomàtica partir de setze anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica partir de setze anys, sense importar on resideixi, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR). L'estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l'aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida compten amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, la Diputació de Lleida, l'Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d'atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).

Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19, com és el test antigènic ràpid, no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se bé les mans.


Comentaris

envia el comentari