Catalunya Diari

Salut calcula que falten 70 sanitaris per atendre més casos de Covid

Anuncien que en les pròximes hores el Nastasi tornarà a funcional com a Hotel Salut

Hospital de Campanya a Lleida aixecat pel SEM
Treballadors de l'Arnau de Vilanova han assenyalat que la situació ja s'assembla al març | Cedida

El gerent territorial de l'ICS a Lleida i de Gestió de Serveis Sociosanitaris, Ramon Sentís, ha explicat que tot i que l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida està preparat per destinar una tercera planta a malalts de covid-19, falten professionals per atendre'ls.

En concret ha xifrat en 20 els facultatius que es necessitaria al Segrià si segueixen augmentant els casos de coronavirus, entre metges de família, comunitària i especialitats de pacients crítics. També 50 professionals d'infermeria per donar servei tant a l'hospital com a l'Atenció Primària. Sentís ha anunciat també que «en les pròximes hores» l'hotel Nastasi de Lleida tornarà a funcionar com a hotel Salut.

Si augmenten els casos de coronavirus que requereixen hospitalització

Sentís ha reconegut que si augmenten els casos de coronavirus que requereixen hospitalització «tindríem dificultats serioses per atendre'ls en l'àmbit de personal». «El brot ha arribat abans de temps i ens ha agafat a contrapeu», ha dit. Assegura, però, que actualment el sistema sanitari de Lleida no està saturat tot i que puntualitza que podria estar-ho els pròxims dies si no arriba més personal i no es comencen a derivar pacients a altres hospitals.

En aquest sentit ha anunciat que espera que els trasllats es puguin començar a fer en 24 hores a altres centres sanitaris catalans de Barcelona, Reus, Tarragona o Igualada, entre d'altres perquè els llits per pacients covid destinats en tres clíniques privades de Lleida estan plens. Actualment entre les tres clíniques (Vithas, Perpetuo Socorro i Aliança) i els dos hospitals lleidatans hi ha 69 hospitalitzats, 9 dels quals estan a les UCI de l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida.

Sentís ha recordat que diumenge a l'Arnau es va obrir la segona planta de coronavirus, que està al 50% d'ocupació i que està previst obrir una tercera planta si fos necessari. En total, ha dit, la capacitat de llits a l'Arnau és de 75 llits. «Però per nombre de professionals només es podria atendre la primera i la segona planta», ha dit.


Comentaris

envia el comentari