Catalunya Diari

Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns

El Departament remarca que cal extremar la vigilància a la capital, el Baix Segrià i les Garrigues

Two scientists doing research on COVID-19
Salut confirma la proposta perquè Lleida passi a fase 2 dilluns | .

El Departament de Salut confirmarà aquest dijous al Ministeri de Sanitat la seva proposta perquè la regió sanitària de Lleida passi a la fase 2 a partir del 8 de juny, segons han confirmat a l'ACN fonts de la conselleria.

Salut ja ho va plantejar dilluns, però condicionat a l'evolució de l'epidèmia. Passats uns dies, la conselleria ha constatat una baixada en la incidència de casos, que ha passat de 38,4 per cada 100.000 habitants del 21 al 27 de maig, a 25,4 del 28 de maig al 3 de juny. A més, les cadenes de transmissió estan identificades i es fa el seguiment del 100% dels contactes. Tot i això, les mateixes fonts remarquen que cal extremar la vigilància en tres zones concretes: Lleida ciutat, el Baix Segrià i les Garrigues.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Lleida es manté sense noves morts per coronavirus i en registra 34 positius més

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que durant aquest dimecres es van diagnosticar 34 nous casos de coronavirusLleida.

Així doncs, la xifra total d'infectats a la demarcació assoleix ja els 3.038. D'altra banda, la xifra de morts es manté en les 305 persones i les altes hospitalàries van sumar dues persones més, tenint ja un total de 1.196 recuperats a Lleida. Amb aquest context, les administracions locals i, sobretot els empresaris, esperen la decisió de Salut envers la superació de fase de Lleida per la setmana vinent. Cal recordar que la Regió Sanitària de Lleida encara es troba en la fase 1 a causa d'un rebrot la setmana passada i que, per la seva banda, l'Alt Pirineu i Aran ja estan a la 2 i a les portes de la 3.


Comentaris

envia el comentari