Catalunya Diari

Salut diu que comença a «veure el final del túnel» al Segrià

Argimon diu que no es volen precipitar i engegar a rodar el treball i esforç de les últimes setmanes

Pla general on es veu l'edifici d'Urgències de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Pugen fins a 183 els hospitalitzats amb coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida | LleidaDiari.cat

Salut comença a veure la llum al final del túnel al Segrià. Així s'ha expressat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, aquest dijous en roda de premsa.

Ara bé, tot i que la situació epidemiològica sembla que es comença a estabilitzar, els responsables de Salut s'han mostrat molt prudents perquè els contagis encara no han registrat un descens significatiu i no es plantegen ara com ara relaxar les mesures a la comarca. «No volem engegar a rodar tot el treball i l'esforç de la ciutadania per voler córrer. Mirarem l'evolució de la pandèmia els dies vinents i les mesures que prenguem seran graduals», ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Aquestes dades ajuden a entendre la situació de la pandèmia

El director del CatSalut, Adrià Comella, ha assenyalat que la previsió és que a mitjans de la setmana que ve els hospitals de la comarca es comencin a distensionar i les altes comencin a ser majors que els nous ingressos.

La taxa de casos confirmats al Segrià per 100.000 habitants se situa -dades del 20 de juliol- en 469. En els pitjors moments de la pandèmia a Catalunya, el 24 de març, aquesta taxa era de 93. La gran diferència, però, és que ara es fan moltes més proves PCR, especialment en aquesta comarca (1.522,5 ara; 170,9 el 24 de març). Argimon ha recalcat que aquestes dades ajuden a entendre la situació de la pandèmia i per què s'han pres mesures que han pogut ser «doloroses».


Comentaris

envia el comentari