Catalunya Diari

Salut diu que el repunt de Lleida correspon a casos lleus

Són cadenes de transmissió que ja portaven setmanes actives que ara s'han detectat gràcies a l'augment de proves

El director general de Professions de la Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que el repunt de Lleida correspon a casos lleus i asimptomàtics.

En declaracions a Rac 1, ha explicat que són cadenes de transmissió que ja portaven setmanes actives, però que amb l'augment de la capacitat de diagnòstic ara s'han pogut detectar. Ramentol ha afegit que si fos una situació greu, s'haurien hagut de prendre un altre tipus de mesures més enllà de mantenir la fase 1, i ha recordat que qualsevol mesura de desconfinament és susceptible de ser revisada. De moment, Salut no té indicis que hi hagi cap rebrot epidèmic en cap regió sanitària.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Trilla diu que el brot de Lleida «s'ha detectat a temps»

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que s'acabarà reunificant la regió metropolitana de Barcelona, perquè «la situació epidemiològica ho permet i ja hi ha una mobilitat important per feina». «Espero que s'escolti aquesta petició i tornem a la situació d'una única regió sanitària», ha dit a Catalunya Ràdio.

Sobre l'augment de casos detectat a Lleida, Trilla ha remarcat que el brot «s'ha detectat a temps», i també confia que es controli i que aquest retard sigui «transitori» a l'hora de canviar de fase. Sobre el canvi en el recompte de morts per part de l'Estat, ha dit que espera que sigui l'últim, i ha constatat que «el ball de xifres a aquestes altures de la pandèmia resulta difícil d'entendre». Trilla ha remarcat que les dades a les tres àrees de la regió metropolitana són epidemiològicament bones sense massa diferències. Això, al seu parer, sumat a la mobilitat laboral que ja es produeix, justifica plantejar la reunificació de tota la zona.

Els escorxadors i determinades plantes de processament de carn, possibles focus de contagi

Pel que fa al cas de Lleida, que de moment no passarà a fase 2, el cap d'Epidemiologia del Clínic ha indicat que és important detectar aquests brots perquè significa que s'estan trobant casos nous i això fa pensar que pot haver una «petita cadena de transmissió». Trilla ha subratllat que els escorxadors i determinades plantes de processament de carn poden ser «focus de transmissió relativament importants» perquè hi treballa gent i ho fa en fred.


Comentaris

envia el comentari