Catalunya Diari

Salut farà testos als temporers de Lleida que dormen al carrer

Les proves es faran a la tarda i els treballadors seran derivats a un pavelló

Imatge de temporers al la plaça del Dipòsit, al Centre Històric de Lleida
Salut farà dimarts testos als temporers de Lleida que dormen al carrer | LleidaDiari.cat

Salut farà testos de Covid-19 aquest dimarts a la tarda als temporers de Lleida que dormen al carrer. S'instal·larà una carpa medicalitzada a la plaça del Dipòsit de Lleida, on els professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) mesuraran la temperatura i realitzaran un centenar de proves PCR.

Des de l'Ajuntament de Lleida s'ha explicat que se'ls oferirà allotjament. Els casos negatius s'acolliran al pavelló Agnès Gregori i els positius a l'Hotel Rambla. La Plataforma Fruita amb Justícia Social es va concentrar aquest diumenge al migdia a la plaça de la Paeria de Lleida per denunciar que a la ciutat hi ha més de 200 temporers sense allotjament que dormen al carrer, amb el risc afegit que això comporta "en un moment de pandèmia".

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els resultats serviran per derivar-los a un allotjament adequat en cada cas

La Paeria i el Departament de Salut ultimen un dispositiu per detectar possibles casos de Covid-19 entre els migrants de la campanya de la fruita que no disposen d'allotjament. Els resultats serviran per derivar-los a un allotjament adequat en cada cas. En cas de donar negatiu, i en primera instància, s'allotjaran al pavelló Agnès Gregori, on també s'hi han acollit durant el confinament persones sense llar de la ciutat, amb mesures per atendre les seves necessitats socials com l'alimentació, higiene i treball per a la seva integració.

Les persones amb PCR positiva s'allotjaran a l'Hotel Rambla per poder dur a terme un correcte aïllament i atendre les seves necessitats d'alimentació i higiene. A més, l'Ajuntament de Lleida preveu per a l'1 de juny l'obertura d'un pavelló de la Fira per poder acollir tots els temporers. Des de l'Ajuntament de Lleida expliquen que l'objectiu d'aquesta acció és protegir la salut tant de les persones migrades com de la resta de la població de la demarcació en el context de pandèmia provocada pel coronavirus.


Comentaris

envia el comentari