Catalunya Diari

Salut incorpora 10 tècnics a les residències de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran

L'objectiu és vetllar pel compliment de les mesures preventives als centres i donar una resposta ràpida en cas de brot

Pla obert dels tècnics que s'incorporat a les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran
Salut incorpora deu tècnics a les residències de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran | LleidaDiari.cat

Les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran compten des d'aquesta setmana amb deu tècnics del Servei de Salut Pública que supervisaran de forma presencial les mesures preventives i de control de la covid-19 en tots els centres residencials.

Aquests professionals donaran servei tant als equipaments on hi ha discapacitats com als de gent gran i de salut mental, 143 en total en tot el territori. En cas de brot, i d'acord amb les indicacions donades pels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a les Emergències de Salut Pública de cada sector, comprovaran que el centre adopta les mesures adients per minimitzar la transmissió del coronavirus, com ara aïllaments, quarantenes i sectoritzacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Comprovaran que les mesures preventives adoptades en cada centre

Aquests professionals visitaran els centres i comprovaran que les mesures preventives adoptades o previstes per les residències s'adeqüen a les recomanacions del Departament de Salut. A més, assessoraran les direccions i els treballadors dels centres en relació amb aspectes d'higiene, formació del personal, previsió de sectorització i circuits, neteja, desinfecció i ventilació, i ús dels equips de protecció individual. Fins ara, aquesta tasca la duien a terme els tècnics existents al Servei de Salut Pública, que la simultaniejaven amb la seva feina habitual d'inspecció alimentària i ambiental.

El tema de les residències lleidatanes fa dies que porta cua, ja que gairebé cada setmana es confirma un nou brot en algun centre del territori. En aquest sentit, aquest mateix dijous s'ha confirmat l'existència de fins a 67 usuaris de la residència de Bellvís afectats per un brot de coronavirus. Malgrat que la majoria són asimptomàtics, la proliferació del virus entre els col·lectius més vulnerables és una situació que preocupa.


Comentaris

envia el comentari