Catalunya Diari

Salut no concreta si prioritzarà la immunització dels temporers

Des del Govern diuen que no és casual que la regió de Lleida vagi un pas per davant" en l'administració de la vacuna de la covid

Salut ha evitat aquest divendres dir si prioritzarà la vacunació dels temporers del sector de la fruita, preguntats els seus responsables per aquesta qüestió en roda de premsa. La darrera actualització de l'estratègia estatal de vacunació ha obert la porta a immunitzar col·lectius en situació de vulnerabilitat social amb el vaccí monodosi de Janssen i Aragó preveu començar a vacunar els temporers a finals de la setmana que ve.

«L'objectiu no és vacunar un col·lectiu perquè desenvolupi una determinada feina, sinó vacunar tothom. I això és vàlid tant a Barcelona com a la regió del Segrià», ha respost el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que ha afegit que «no és casual» que la regió de Lleida vagi «un pas per davant» en la vacunació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ramentol ha subratllat que el sentit de la vacunació massiva és assolir la immunitat col·lectiva. «Això s'assoleix vacunant a tothom. Faci la feina que faci; vingui d'on vingui i independentment de la situació administrativa», ha exposat.

El centre intermedi de vacunació de Calafell.
Salut no concreta si prioritzarà la immunització dels temporers: "L'objectiu no és vacunar un col·lectiu, sinó tothom" | BP Diari

Les noves consideracions de l'estratègia estatal de vacunació s'adaptaran a les circumstàncies

El secretari general de Salut ha afirmat que les noves consideracions de l'estratègia estatal de vacunació s'adaptaran «a les circumstàncies» en el marc dels treballs habituals de l'Agència de Salut Pública, però sense perdre de vista aquest objectiu de vacunar «tota la població», ha resolt.

Preguntat per la petició dels alcaldes del Baix Segre de vacunar el conjunt de veïns d'aquests pobles i no només els temporers per assegurar la campanya de la fruita, Ramentol ha respost que la campanya es va accelerar des del principi en aquesta regió respecte als altres territoris catalans i ha remarcat que «no és casual». El secretari general de Salut ha aprofitat per destacar el «paper fonamental» dels ajuntaments per arribar a aquests col·lectius més vulnerables i ha instat els consistoris a facilitar-ne l'accés a la vacunació.


Comentaris

envia el comentari