Catalunya Diari

Salut no descarta fer una nova proposta sobre Lleida abans d'acabar la setmana

La consellera diu que ho parlaran amb tots els sectors

Imatge d'una terrassa de Lleida
Vergés no descarta fer una nova proposta sobre Barcelona i Lleida abans d'acabar la setmana | LleidaDiari.cat

La consellera de Salut, Alba Vergés, no descarta fer una nova proposta sobre la regió metropolitana de Barcelona i Lleida abans d'acabar la setmana, però també que les dues àrees es quedin en fase 2 una setmana més.

«Podem acabar decidint que el més adient és poder esperar aquests 14 dies o que, veient la situació de l'epidèmia, es pot fer un pas endavant abans. Ho haurem de parlar amb tots els sectors», ha indicat a TV3. Ha explicat que les propostes s'han de fer amb el màxim de temps possible, i dilluns es va plantejar que Girona i Catalunya Central passessin dilluns a fase 3 perquè era «indubtable». Ha recordat que les fases duren 14 dies, però «això no vol dir que no es pugui moure i que hagi de ser sempre així». «Estem oberts», ha dit.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Vuit dels temporers que estaven aïllats a Alcarràs donen positiu per coronavirus

Vuit dels catorze temporers que es trobaven aïllats a l'alberg d'Alcarràs (Segrià) han donat positiu de Covid-19, després que diumenge es coneguessin els resultats de les proves PCR que se'ls van efectuar, segons avança Segre i ha confirmat a l'ACN l'alcalde Manel Ezquerra.

Aquestes persones havien estat confinades en les darreres dues setmanes a l'equipament municipal per haver estat en contacte amb tres positius amb els quals convivien. Salut ha decidit traslladar els vuit temporers positius, que no presenten símptomes, a una casa de colònies per garantir un aïllament més estricte, mentre els altres sis que van estar en contacte amb ells a l'alberg i han donat negatiu s'ubicaran a l'hotel Rambla de Lleida, en habitacions separades.

El protocol «ha funcionat»

Ezquerra ha destacat que el protocol establert per Salut davant la detecció de possibles casos de coronavirus a la campanya de la fruita «ha funcionat», ja que es van aïllar a l'alberg municipal els catorze temporers que havien estat en contacte amb tres positius i, d'aquesta manera, «s'ha pogut tallar la cadena de transmissió».


Comentaris

envia el comentari