Catalunya Diari

Salut retirarà la carpa del CUAP de Prat de la Riba de Lleida

L'atenció als pacients que s'hi feia es traslladarà a dins de l'edifici o en mòduls al carrer sense tallar el trànsit

Cues al CAP Prat de la Riba de Lleida, on s'ha instal·lat una carpa per tractar casos covid
Salut retirarà la setmana vinent la carpa de suport al CUAP de Prat de la Riba de Lleida | LleidaDiari.cat

El Departament de Salut retirarà entre dilluns i dimarts de la setmana vinent la carpa de suport al Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba de Lleida. D'aquesta manera, atendrà la petició que li havia fet arribar l'Ajuntament de Lleida, ja que la carpa està situada al mig del carrer Salmerón i talla el trànsit en aquest vial.

En aquest sentit, el veïnat de la zona havia demanat a través de la Paeria aquesta millora viària. Un cop es retiri la carpa de suport, l'atenció als pacients amb malalties respiratòries que acull es traslladarà a l'interior de l'edifici o en mòduls al carrer sense tallar el trànsit, en funció de les necessitats i l'evolució de la situació sanitària, segons han explicat fonts municipals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La carpa es va instal·lar al passat mes de juliol

La carpa es va instal·lar al passat mes de juliol i té com a funció principal separar l'atenció dels pacients amb malalties respiratòries, sospitosos de patir covid-19, de la resta, per evitar contactes i disposar de més espai per a poder fer les proves PCR i per a tota l'atenció sanitària. Aquest servei segueix sent necessari i se seguirà prestant, a dins mateix de l'edifici de l'ambulatori, on s'alliberaran espais, o en uns nous mòduls que s'instal·larien a l'exterior sense interrompre el trànsit.

El veïnat de la zona del carrer Salmerón havia traslladat a l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la necessitat de tornar a obrir aquest carrer al trànsit per millorar la mobilitat a la zona i no perjudicar els comerços. El CUAP de Prat de la Riba obre cada dia les 24 hores, des del passat 5 d'octubre i un cop transcorregut un mes d'aquest canvi horari quan ja s'ha pogut comprovar com això afectava el seu funcionament, Salut ha acceptat la petició de la Paeria.

El CUAP Prat de la Riba de Lleida atén unes 600 persones sospitoses de Covid al dia

Les primeres setmanes d'atencions per la Covid al centre de referència de l'atenció primària de Lleida van ser una autèntica allau de visites de persones que havien de fer-se una prova PCR. De fet, la doctora Pilar Vaquer va explicar en el seu moment als mitjans de comunicació que es podien arribar a realitzar unes 20 ecografies pulmonars al dia, una dada força elevada per a un CAP. A més a més, les atencions generals per possibles casos de Covid podien arribar gairebé a les 400 per dia, situació que va saturar el personal i va pressionar el sistema d'atenció primària de la capital del Segrià. De fet, era fàcil veure desenes de persones dins i fora de la carpa habilitada pel Departament de Salut el passat mes de juliol, data quan Lleida va viure la seva particular segona onada de coronavirus. 

El CUAP de Prat de la Riba de Lleida obrirà les 24 hores cada dia

A banda de convertir-se en el CAP referent per atencions de Covid, el de Prat de la Riba també va viure altres canvis a la tornada de les vacances d'estiu. Concretament, es va anunciar que tindria un nou horari i que estaria obert les 24 hores del dia. D'aquesta forma, es centralitzaven encara més les atencions no urgents en aquest edifici i, d'alguna manera, se treballava per a descongestionar les urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.


Comentaris

envia el comentari